Friss hírek

Mercedes: Kirobbanó formában van a versenyautónk!

Bombaformában van a Mercedes idei versenyautója, így a német istálló igazán magabiztosan várja a 2021-es szezon utolsó két versenyét – erről beszélt a minap Toto Wolff csapatfőnök.

A Mercedes jelenleg mindössze 5 pontos előnyben van a konstruktőri bajnokságban a Red Bull-lal szemben, míg Lewis Hamilton lemaradása 8 pont az egyéni tabellán Max Verstappen mögött.

A német istálló viszont lendületben van, hiszen Hamilton révén megnyerte az elmúlt két futamot, ráadásul meglehetősen határozott teljesítménnyel.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke abban bízik, sikerül átmenteni ezt a lendületet a hétvégi Szaúd-Arábiai Nagydíjra is.

„Két verseny van még hátra, és két bajnoki cím sorsáról kell dönteni. Nagyon izgatottak vagyunk amiatt, hogy a bajnokság ezen szakaszában még mindig harcban vagyunk. Ez egy kiváltság, egyúttal pedig a szívósságunk bizonyítéka, ha azt nézzük, hogyan álltunk nyár elején. Mindkét bajnokság teljesen nyitott még, a missziónk pedig egyértelmű” – mondta Wolff.

„Legutóbb hibamentes vezetést láttunk Lewistól Kataraban, a rajttól a célig uralta a versenyt, Valtteri pedig erős felzárkózást produkált a sajnálatos defektjéig, ami miatt kiesett a küzdelemből.”

A Mercedes csapatfőnöke szerint autójuk is igazán kirobbanó formában van.

„Az autó remekül teljesített a közelmúltban, talán az egész szezon során nem volt ilyen jó formában, a versenyzők magabiztosan nyomhatják neki a határokig. Ez biztató az utolsó versenyekre nézve, és határozott lendületet ad nekünk a folytatásra.”

A Forma-1 mezőnyére ezen a hétvégén új kihívások várnak majd, hiszen Szaúd-Arábiában először vendégeskedik majd a száguldó cirkusz.

„A dzsiddai ismét egy teljesen új kihívást jelent, egy vadonatúj pálya, és rengeteg munka folyt a színfalak mögött, hogy jó formában kezdjünk már pénteken, hiszen létfontosságú lesz, hogy a nyitóedzéseken a lehető legtöbb információt begyűjtsük.”

„Egy gyors utcai pályáról beszélünk padlógázas szekciókkal és néhány igazán gyors kanyarral, amit gumifalak határolnak, szóval komoly kockázattal jár, egyúttal pedig sokat lehet nyerni rajta. Motiváltabbak vagyunk, mint valaha, és arra számítunk, hogy harcban leszünk, szóval várjuk már az első szaúd-arábiai versenyt.”

Wolff említést tett a vasárnap elhunyt Sir Frank Williamsről is.

„Néhány napja elveszítettük Sir Frank Williamst. Ezen a hétvégén ő is ott lesz a gondolatainkban, és olyan teljesítményt igyekszünk majd nyújtani, ami méltó az ő szellemiségéhez.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!