Mercedes: Kizárt, hogy motort adjunk a Red Bullnak - F1VILÁG.HU

Mercedes: Kizárt, hogy motort adjunk a Red Bullnak

HIRDETÉS
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff kizárta annak lehetőségét, hogy motort adnak a Red Bull Forma-1-es csapatának, miután a Honda a 2021-es szezon végén távozik a száguldó cirkuszból.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 05: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 leads Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W11 during the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 05, 2020 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-24HQJBVYW2111 // Usage for editorial use only //

A japán gyártó egy hete jelentette be, 2022-ben már nem vesz részt az F1-es küzdelmekben, döntése pedig igencsak nehéz helyzetbe hozta a Red Bullt, hiszen mihamarabb új motorpartnert kell találnia két csapatának, a Red Bull Racingnek és az AlphaTaurinak.

A Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul jelezte, ők hajlandóak lennének újra erőforrást adni a Red Bullnak, a Mercedes viszont kizárta ezt a lehetőséget.

„A legfőbb oka, hogy minket is beleértve négy csapatnak szállítunk motorokat” – mondta Toto Wolff pénteken.

„Már majdhogynem ott tartunk, hogy nem tudunk erőforrásokat gyártani mindannyiunknak, szóval nincs kapacitás. De nincs kétségem afelől, hogy Helmutnak [Marko] van B-terve, ahogy mondta is, és lehet, hogy nem is kell egyetlen jelenlegi motorbeszállítóra sem támaszkodnia.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke kifejtette, miután Wolff „világossá tette, hogy a Mercedes nem hajlandó motort szállítani” nekik, a csapatnak „a sportág két motorszállítója” maradt választásképp.

A szakember kifejtette, ki fogják használni a rendelkezésükre álló időt, hogy mérlegeljék lehetőségeiket 2022-re.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!