Friss hírek

Mercedes: Kizárt, hogy motort adjunk a Red Bullnak

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff kizárta annak lehetőségét, hogy motort adnak a Red Bull Forma-1-es csapatának, miután a Honda a 2021-es szezon végén távozik a száguldó cirkuszból.

A japán gyártó egy hete jelentette be, 2022-ben már nem vesz részt az F1-es küzdelmekben, döntése pedig igencsak nehéz helyzetbe hozta a Red Bullt, hiszen mihamarabb új motorpartnert kell találnia két csapatának, a Red Bull Racingnek és az AlphaTaurinak.

A Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul jelezte, ők hajlandóak lennének újra erőforrást adni a Red Bullnak, a Mercedes viszont kizárta ezt a lehetőséget.

„A legfőbb oka, hogy minket is beleértve négy csapatnak szállítunk motorokat” – mondta Toto Wolff pénteken.

„Már majdhogynem ott tartunk, hogy nem tudunk erőforrásokat gyártani mindannyiunknak, szóval nincs kapacitás. De nincs kétségem afelől, hogy Helmutnak [Marko] van B-terve, ahogy mondta is, és lehet, hogy nem is kell egyetlen jelenlegi motorbeszállítóra sem támaszkodnia.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke kifejtette, miután Wolff „világossá tette, hogy a Mercedes nem hajlandó motort szállítani” nekik, a csapatnak „a sportág két motorszállítója” maradt választásképp.

A szakember kifejtette, ki fogják használni a rendelkezésükre álló időt, hogy mérlegeljék lehetőségeiket 2022-re.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!