Mercedes: Könnyen elszállhatott volna az előnyünk Silverstone-ban - F1VILÁG.HU

Mercedes: Könnyen elszállhatott volna az előnyünk Silverstone-ban

HIRDETÉS
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff rámutatott, a múlt hétvégi Brit Nagydíjon könnyen semmissé válhatott volna a német istálló előnye a világbajnokságon, a silverstone-i versenyen történtek tehát ismét emlékeztették őket arra, nem sebezhetetlenek.
2020 British Grand Prix,Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

A feketére fényezett ezüstnyilak magabiztosan haladtak a kettős győzelem felé a vasárnapi versenyen, bár körrel a leintés előtt azonban Valtteri Bottas defektet kapott, míg az utolsó körben Lewis Hamilton bal első abroncsa ugyancsak megadta magát.

Bottas végül pont nélkül zárta a versenyt, Hamilton azonban be tudott evickélni a célba az első helyen.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója azt mondja, ismét bebizonyosodott, hogy a versenynek csak a kockás zászónál van vége.

„Könnyedén elveszíthettünk volna két autót ezen a versenyen, és a pontelőnyünk egy másodperc alatt eltűnt volna. Hiába lett volna a miénk a leggyorsabb autó Silverstone-ban, mégis nulla ponttal zárhattunk volna” – mondta a szakember.

„És én ezt mondom mindig, hogy egy bajnokságnak addig nincs vége, amíg matematikailag van esélye valakinek arra, hogy megfogjon bennünket – a versenynek pedig a kockás zászlónál van vége.”

„Ebből a szempontból pedig igen… Nem örülök annak, hogy a jóslataim néha valóra válnak. Ugyanakkor ezt is imádom a motorsportban – hogy a végsőkig nagyon kiszámíthatatlan.”

A Mercedesnél egyelőre nem tudják, mi okozta a defekteket, a Forma-1 gumiszállítója, a Pirelli pedig legkésőbb ma tudni szeretné az okokat. Jó eséllyel törmelékek vezettek a gumihibákhoz. Wolff viszont azt mondja, az nem kétséges, hogy versenyzőik viszonylag keményen nyomták az élen.

„Valtteri komoly vibrációra panaszkodott, szinte már a látásban is zavarta őt. Fontos, hogy a Pirelli kielemezze a történteket. Nem kétséges, hogy űzték-hajtották egymást a versenyen, talán egy kicsit jobban, mint mi, csapatként szerettük volna.”

„De azt gondolom, hagynunk kell versenyezni őket, habár fontos, hogy a gumik kibírják a végéig. Mindketten tisztában voltak azzal, hogy elveszíthetik az első vagy második helyet egy meghibásodással, és mivel tapasztaltak, kiállunk a döntésük mellett.”

Hirdetés

„Nem mondhatjuk Valtterinek azt, hogy vegyen vissza, és vitorlázzon be a célba, és nem is tettük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!