IMOLAGP

Mercedes: Korai volna lehetőséget adni Russellnek

George Russell (GBR) Williams Racing in the FIA Press Conference.
British Grand Prix, Thursday 11th July 2019. Silverstone, England.
A Mercedes szerint a jövő világbajnoka lehet George Russell a Forma-1-ben, jelenleg azonban még túl korai lenne lehetőséget adni neki Lewis Hamilton csapattársaként.

A brit versenyző idén első F1-es szezonját teljesíti a Williamsnél, mely csapattál 3 évre szóló szerződést írt alá. Russell jó teljesítményt nyújt a gyenge autó ellenére, és már arról is pletykálnak, hogy Esteban Ocon mellett neki is esélye lehet Valtteri Bottas ülésére 2020-ban.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója viszont azt mondja, leginkább Bottas és Ocon közül kerül majd ki Lewis Hamilton jövő évi csapattársa.

„Nem gondolom azt, hogy a Mercedesnél megadhatjuk a tanulás lehetőségét, hiszen egy olyan autót tudunk biztosítani, mely képes a futamgyőzelmekre és a világbajnoki címre egy rendkívül nagy nyomást jelentő környezetben” – mondta Wolff.

„És szerintem borzasztóan rosszul is elsülhet egy olyan versenyző számára, akinek megvan a tehetsége ahhoz, hogy világbajnok legyen, ha beültetjük őt egy olyan környezetbe, ahol generációjának legjobbja ellen kellene helytállnia.”

„Nem szeretném, ha George kiégne. Szerintem túl korai lenne ez számára. Úgy gondolom, nagyon jó helyen van a Williamsnél. Segíti őket abban, hogy formába lendüljenek, és értékeli azt, ha az autó jól működik. Emellett pedig igyekszem tiszteletben tartani minden szerződést, amit aláírunk.”

„Márpedig aláírtunk egy szerződést, és tudjuk, mit csinálunk. A Williamsnél van most, ahol tanulnia kell.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!