Friss hírek

Mercedes: Közelebb kerültünk az élmezőnyhöz

Ross Brawn ragaszkodik ahhoz, csapata sikeresen csökkentette a különbséget az élmezőny alakulataihoz képest, noha elismeri, ez egyelőre kevés volt ahhoz, hogy a legjobb helyezésekért szállhassanak harcba.


Ross Brawn ragaszkodik ahhoz, csapata sikeresen csökkentette a különbséget az élmezőny alakulataihoz képest, noha elismeri, ez egyelőre kevés volt ahhoz, hogy a legjobb helyezésekért szállhassanak harcba.

Ross Brawn, a Mercedes GP csapatfőnöke továbbra is ragaszkodik ahhoz, csapata sikeresen csökkentette a különbséget az élmezőny alakulataihoz képest, noha elismeri, ez egyelőre kevés volt ahhoz, hogy a legjobb helyezésekért szállhassanak harcba.

A brackley-i gárda nagy várakozásokkal vágott neki az idei évadnak, azonban már az első versenyeken kiderült, az MGP W02-es konstrukció nem elég jó ahhoz, hogy a Red Bull, a McLaren, vagy a Ferrari autóval versenyezzen.

A csapat jelenleg a negyedik helyet foglalja el a konstruktőri tabellán, hátránya azonban több mint 300 pont a listavezető Red Bull Racinggel szemben.

A csapatot irányító Ross Brawn elárulta, a tőlük telhető legjobbat nyújtják azért, hogy az élmezőnybe kerüljenek, és noha a szezon eddig kiábrándítóan alakult, ragaszkodik ahhoz, hogy közelebb kerültek legfőbb riválisaikhoz.

„Nyilvánvalóan továbbra is keményen próbálkozunk” – fogalmazott a szakember.

„Minden egyes verseny után kielemezzük a helyzetet, és az a tendencia, hogy szépen lassan közelebb kerülünk – nyilván nem olyan gyorsan, mint szeretnénk, mert azt gondolom, elég intenzív verseny folyik az élmezőnyben, szóval az előttünk álló csapatok is vadul dolgoznak azért, hogy javítsanak helyzetükön. Viszont mi is megpróbálunk felzárkózni.”

„Köridők szempontjából azonban – ahol is figyelembe vesszük a gumikat, az üzemanyagot, és egy sor egyéb dolgot – csökkentettük a különbséget, csupán nem eléggé.”

Brawn utólag belátja, néhány dologgal – így például a diffúzorral – kapcsolatban más irányvonalat kellett volna követniük az autó fejlesztése során.

„Körülbelül hathónapnyi fejlesztési fázis esett ki. Ha ezt a hat hónapot fejlesztésbe tudtuk volna fektetni, akkor sokkal jobbak lehetnénk. Tehát igazából ezt próbáljuk most behozni. Emellett vannak más dolgok is, melyeket másképp csinálnánk.”

A szakember hozzátette, a Mercedes szerkezetileg jóval erősebb csapat, mint az elmúlt évben: Brawn Bob Bell érkezését emelte ki, aki véleménye szerint nagyban hozzájárul majd a csapat előmeneteléhez.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!