Friss hírek

Mercedes: Közelebb nem kerültünk, de elégedetten távozhattunk Melbourne-ből

A Mercedes Forma-1-es csapatánál pontosan tudják, jelenleg még képtelenek felvenni a versenyt a Ferrarival és a Red Bull-lal, Toto Wolff ugyanakkor azt mondja, pozitív érzésekkel távozhattak a legutóbbi verseny helyszínéről, Melbourne-ből.

A német istálló továbbra is küszködik W13-as kódjelű versenyautójával, az ugyanis nem tudja tartani a lépést a Ferrari F1-75-ös, illetve a Red Bull RB18-as kódjelű modelljével. A Mercedes ennek ellenére a második helyet foglalja el az összetett pontversenyben, míg George Russell ugyancsak második a tabellán a listavezető Charles Leclerc mögött.

A Mercedes számára ugyanis Ausztráliában is remekül sikerült a kármentés: George Russell a 3., Lewis Hamilton a 4. helyen futott be. Toto Wolff csapatfőnök pedig azt mondja, bár nem kerültek közelebb ellenfeleikhez, rengeteg leckét megtanultak, ami hasznos lesz az előrelépés szempontjából.

Hirdetés
 

„Jobb állapotban hagyjuk el Melbourne-t, mint amilyenben megérkeztünk – újabb leckéket tanultunk, további adatokat elemezhetünk, és több pontot is szereztünk” – mondta a szakember. „Az világos, hogy nincs még meg a tempónk ahhoz, hogy a Ferrarival és a Red Bull-lal harcoljunk, de tudjuk, hol kell javítanunk a teljesítményen.”

„Látni Lewist és George-ot ilyen kivételesen teljesíteni egy olyan autóval, mely nincs egy szinten az élen állókéval, újabb példa arra, milyen szellemiség uralkodik ennél a csapatnál. Optimisták, ugyanakkor realisták vagyunk a fejlődés ütemével kapcsolatban, mint ahogy azzal kapcsolatban is, hogy milyen előnyben vannak riválisaink. De a 3. és 4. helynek köszönhetően jó érzésekkel távozhatunk Ausztráliából.”

„Az egyik tényező, ami nagy optimizmussal tölt el bennünket a jövő tekintetében, az a hozzáállás és a csapat ereje. Az Egyesült Királyságban és Stuttgartban, illetve az utazó csapatban mindenki összetart, hogy eltökélten és kiéhezve csökkentsük a hátrányunkat. Mindkét versenyzőnk megérdemelte volna a dobogót a versenyen: Lewis balszerencsés volt a biztonsági autó időzítésével, de a kettejük közti partnerség, illetve az együttműködés jól mutatja, milyen a szellemiség ennél a csapatnál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!