Friss hírek

Mercedes: Kulcsfontosságú, hogy megbízható maradjon az autónk

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a 2020-as szezon első versenyei rávilágítottak arra, a rövidített bajnokság során milyen komoly jelentősége lesz a tökéletes megbízhatóságnak.

A száguldó cirkusz mezőnye 3 versenyen van túl, és mindössze két csapat, a McLaren és a Mercedes mondhatja el magáról azt, hogy az összes eddigi futamon célba ért mindkét autójával.

Mivel egyelőre csak 13 verseny időpontja és helyszíne ismert, a 2020-as szezon pedig legjobb esetben is 18 futamból áll majd, nagyon fontos lesz, hogy a versenyautók megbízhatóan szerepeljenek.

A Mercedes csapatát irányító Toto Wolff azt mondja, nincs okuk panaszra, hiszen kiválóan kezdték az idényt, ugyanakkor nem lehetnek elég éberek.

„Jól indult számunkra a szezont: megoldottuk azokat a problémákat, melyek fejtörést okoztak az első hétvégén, a háromból három versenyt megnyertünk és rengeteg pontot szereztünk” – mondta a szakember.

„Az első három verseny viszont egy kulcsfontosságú faktorra is rávilágított: a megbízhatóság fontosságára ebben a rövidített idényben. Egyike vagyunk annak a mindössze két csapatnak, mely mindegyik versenyt befejezte mindkét autójával, és tudjuk, egy kieséssel milyen gyorsan eltűnhet az előnyünk. Szóval ez egy remek figyelmeztetés mindannyiunk számára ahhoz, hogy ébernek kell maradnunk, és a legkisebb hiba is sok pontunkba kerülhet.”

A szakember azt mondja, bár a Mercedes jól szerepelt Silverstone-ban az elmúlt években, nem dőlhetnek hátra.

„Egy jól megérdemelt szabad hétvége után most belekezdünk a második tripla fordulóba. Várjuk már a két silverstone-i versenyt, egy olyan pálya ez, ami lényegében egy utcára van a gyárunktól, és olyan, mintha otthon lennénk.”

„Az elmúlt években nagyon jó eredményeket értünk el a Brit Nagydíjakon, de mindannyian ismerjük Babe Ruth híres mondását: ’A tegnapi hazafutásokkal nem nyered meg a mai meccset’.”

„Szóval nem vagyunk érdemesek a jó eredményre pusztán azért, mert erősek voltunk itt korábban, épp ellenkezőleg: egy eredményes verseny mindig is minden csapattag kemény munkájának eredménye lesz, és a legjobbat kell nyújtanunk ahhoz, hogy riválisaink előtt maradjunk.”

„Nagyon szerencsésnek tartjuk magunkat, hogy versenyezhetünk a jelenlegi helyzetben, de hiányozni fognak a rajongóink Silverstone-ban. Tudjuk persze, hogy otthonról biztatni fognak bennünket, szóval szeretnénk remek show-val meghálálni a támogatásukat.”

„Ezek a valaha épült leggyorsabb F1-es autók, Spielbergben és Budapesten is megdöntötték a pályacsúcsokat. Izgalmas lesz látni őket az ikonikus Silverstone-ban, ahogy a szezon néhány legnagyobb kihívást jelentős kanyarján száguldanak át a határaikat feszegetve.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!