Mercedes: Le kell győznünk a Ferrarit a bajnokságban

A Mercedes Forma-1-es csapatánál úgy vélik, rendkívül fontos volna megverni a Ferrari csapatát az idei szezonban, és másodikként zárni a bajnokságot a Red Bull Racing mögött.


A Mercedes Forma-1-es csapatánál úgy vélik, rendkívül fontos volna megverni a Ferrari csapatát az idei szezonban, és másodikként zárni a bajnokságot a Red Bull Racing mögött.

A Red Bull óriási léptekkel halad afelé, hogy sorozatban negyedik szerint a legjobb legyen a száguldó cirkuszban, a második pozícióért azonban továbbra is komoly küzdelem folyik.

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, nemcsak azért volna jó legyőzni a Ferrarit a konstruktőrök versenyében, mert az komoly anyagi előnyökkel járna, hanem azért is, mert ezzel megmutathatnák, hogy felkészültek a 2014-es szezon kihívásaira.

„Ez nagyon fontos” – mondta a szakember, amikor arról faggatták, van-e jelentősége a konstruktőri második helyezésnek. „Sikerült előrelépéseket tennünk, és momentán úgy tűnik, a harmadik hely mindenképp meglehet.”

„De továbbra is nagyon motiváltak vagyunk, és legalább a második legjobbak szeretnénk lenni.”

Bár a brackley-i gárda a nyári szünet óta mindössze egyetlen dobogós helyezést ért el, ezáltal pedig visszacsúszott a harmadik helyre a gyártók versenyében, Wolff úgy véli, továbbra is gyorsabbak a Ferrarinál.

„Nyilvánvalóan elfogult vagyok, de ha az autó teljesítményét nézem – még akár a szingapúri versenyen látott tempót is –, azt kell mondanom, mi vagyunk a második legjobb csapat momentán.”

„Csak egy kicsit ellaposodik a teljesítménygörbe, de ez a szezon végén teljesen normális. De továbbra is vannak újításaink az autóhoz, és bőven lehet még pontokat szerezni.”

Habár a konstruktőri második hely megfelelő alapokat biztosítana a 2014-es idényre, Wolff elismeri, a Red Bull előnye jelenleg olyan hatalmas, hogy abszolút favoritként várhatja a következő szezont.

„A teljesítmény az embereken múlik, és miután a legtöbb csapatnál ugyanezek az emberek maradnak, nem hinném, hogy olyan jelentős változás áll majd be az élcsapatok között” – fogalmazott a Mercedes motorsport-főnöke.

„A motorokon egy kicsit több múlhat jövőre, de ha megnézzük a Ferrari maranellói infrastruktúráját, a Renault franciaországi központját, akkor láthatjuk, hogy épp olyan motiváltak, mint mi vagyunk. Nem látok olyan nagy különbséget.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!