Mercedes: Leclerc a jövő bajnoka - F1VILÁG.HU

Mercedes: Leclerc a jövő bajnoka

HIRDETÉS
Charles Leclercben minden megvan ahhoz, hogy egy napon a Forma-1 világbajnoka legyen – ezt a Ferrari legfőbb riválisát, a Mercedest irányító Toto Wolff mondja.
Fotó: Scuderia Ferrari

Leclerc lenyűgöző formát mutatott az egy héttel ezelőtti Bahreini Nagydíjon: csapattársát, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt felülmúlva megszerezte a rajtelsőséget, a versenyen pedig gőzerővel haladt pályafutása első F1-es győzelme felé – végül azonban egy műszaki probléma miatt visszacsúszott a 3. helyre.

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint jó esél van arra, hogy Leclerc nevét a jövőben a sportág legnagyobbjaiként emlegethetjük.

„Véleményem szerint Leclerc személyében egy készülő fiatal bajnokot láthatunk, aki a vasárnapi verseny érzelmi győztese volt. Ő volt a leggyorsabb, az ő autója volt a legjobb. A motorsport minden kegyetlenségét megkapta most, ami egyúttal a mi szerencsénk is volt” – mondta a szakember, aki szerint nemcsak Leclerc tehetsége, hanem személyisége is magával ragadó.

„Remek személyisége van. Egy szerény fiatalember, aki nagyon gyors. A sebesség, a személyiség és az érzelmek mindkét irányú kontrollálásának kombinációja nagyszerű összetevő.”

„Tudom, hogy sok versenyző, akikben ugyanúgy benne van az oroszlán, sokkal ellentmondásosabban reagált volna erre a 3. helyre, dühös lett volna, és ezt meg is mutatta volna. De Charles esetében ezek közül semmit sem láttunk.”

Wolff elárulta, egyáltalán nem lepődtek meg azon, hogy a 21 esztendős monacói ilyen remek teljesítményt tud nyújtani a Ferrarival.

„Mindig is számítottunk arra, hogy Leclerc fenyegetést jelent majd. Nagyszerű autóban ül, megvan a tehetsége és a karaktere ahhoz, hogy eredményes legyen. Nagyon élvezzük ezt a kihívást, és biztos vagyok abban, hogy Valtteri és Lewis is fogja.”

„A legjobb autóban ülő legjobbak ellen akarunk küzdeni. Amikor láttuk, hogy Lewis Sebastiannal harcol egy olyan autóval és olyan motorral, mely nem volt Sebastiané szintjén, az csak még jobban motiválja őket.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!