Friss hírek

Mercedes: Lehet, hogy egyelőre nem kerülünk közelebb a Red Bullhoz

Nem számít azonnali győzelmekre a 2023-as év elején a Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff, a szakember ugyanakkor azt reméli, képesek lesznek harcba szállni a Red Bull-lal és a Ferrarival az előttünk álló idényben.

A Mercedes tavaly csupán a konstruktőri verseny 3. helyén zárt, miután autója közel sem volt annyira versenyképes, mint az elmúlt években. Az ezüstnyilak számára rengeteg gondot okozott az úgynevezett „delfinezés” jelensége, a felmerült problémák miatt pedig képtelenek voltak kihozni a maximumot a W13-as kódjelű versenyautóból.

A Mercedes az idény előrehaladtával aztán folyamatos fejlődést tudott elérni – olyannyira, hogy George Russell a Brazil Nagydíjon a csapat első és egyetlen győzelmét is bezsebelte. A Mercedesnél természetesen már gőzerővel dolgoznak az idei, W14-es kódjelet viselő versenyautón, a céljuk pedig, hogy az előző évi hiányosságokat orvosolják vele.

Hirdetés
 

Toto Wolff ugyanakkor pontosan tudja, nem várhatnak csodákat – pláne olyan komoly ellenfelek ellen, mint amilyen a Red Bull és a Ferrari.

„Szerintem megértettük, hogyan estünk vissza, hol voltak a hiányosságok, és miben vagyunk lemaradásban” – magyarázta a szakember. „Keményen dolgozunk azon, hogy egy olyan autót vigyünk pályára, mellyel már kezeltük mindezt. De csak akkor fogjuk látni, hogy sikerül-e minden potenciált kihoznunk belőle, amiről úgy hisszük, hogy benne volt az autóban, ha elkezdünk tesztelni.”

„Nincs kétségünk afelől, hogy ha fél másodperces lemaradással indulunk neki, azt nagyon nehéz lesz lefaragni olyan komoly szervezetekkel szemben, mint amilyen a Red Bull, vagy a Ferrari. De nagyon elkötelezettek vagyunk, hogy megcsináljuk. Ugyanakkor viszont reálisnak kell lennünk a várakozásainkat tekintve.”

„Ha úgy teljesítünk, ahogy reméljük, akkor szeretnénk részt venni a mezőny legelején zajló küzdelemben. Szerintem ez lenne a kiindulási pont. De nem vesszük biztosra mindezt. Könnyen lehet, hogy ugyanakkorák lesznek a különbségek, mint az elmúlt idény végén. Úgy gondolom, rengeteg még a potenciál az autónkban, a koncepcióban, abban, ahogy használjuk az autót, és a többi, és így a fejlesztési görbénk meredek lehet a következő hónapokban.”

A Mercedes február 15-én mutatja majd be 2023-as Forma-1-es versenyautóját. Az istálló változatlan felállással, a Lewis Hamilton – George Russell kettőssel vág neki a világbajnokság küzdelmeinek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!