Mercedes: Magunknak okoztuk a problémákat a gyenge időmérővel - F1VILÁG.HU

Mercedes: Magunknak okoztuk a problémákat a gyenge időmérővel

A gyenge spielbergi időmérő edzéssel saját magának csinálta a problémákat a Mercedes Forma-1-es csapata – ezt mondja az istálló mérnökigazgatója, Andrew Shovlin, aki ugyanakkor kételkedik abban, hogy valós esélyük lehetett volna a győzelemre az Osztrák Nagydíjon.

Lewis Hamilton a 4., Valtteri Bottas pedig csak az 5. helyről rajtolhatott a vasárnapi versenyen, miután a Mercedes autói nem voltak túlzottan versenyképesek a spielbergi kvalifikáción.

Mivel Max Verstappen az élről rajtolt, viszonylag könnyű dolga volt, és mondhatni simán nyerte a szezon kilencedik versenyét. Bár Valtteri Bottas felküzdötte magát a 2. helyre, Lewis Hamilton autója megsérült a verseny során, így végül csak a 4. pozícióban ért célba.

 

A Mercedes mérnökigazgatója, Andrew Shovlin azt mondja, valószínűleg Verstappennel amúgy sem harcolhattak volna, de tény, hogy a gyenge időmérővel saját magukat hozták hátrányba.

„Szerintem elégedettek lettünk volna a második és harmadik hellyel, ami reálisan a lehető legjobb eredmény lett volna számunkra” – mondta Shovlin.

„A gyenge időmérővel egy kicsit saját magunknak okoztuk a problémákat. Nagyon-nagyon nehéz volt már csak gondolkodni is abban, hogy harcolni tudunk Maxszal. A tempója annyira erős volt, hogy ha Lewis mögötte is lett volna az első etapban, kétlem, hogy fenyegetést jelentettünk volna számukra.”

„Az autó nem működött jól, de aztán Lewis versenygépe meg is sérült, ez pedig komoly teljesítményvesztéssel járt, ami miatt visszacsúszott a másodikról a negyedik helyre.”

Pedig a Mercedes jó formában kezdte az Osztrák Nagydíjat pénteken: autói a leggyorsabbak voltak a második szabadedzésen. Shovlin ugyanakkor elárulta, a Pirelli leglágyabb, C5-ös keveréke nem működött olyan jól a melegebb hőmérsékleti viszonyok között a Mercedes W12-es modelljén, mint pénteken.

„Alapvetően nem voltunk különösebben erősek itt. Ez nem is feltétlenül abban nyilvánul meg, hogy mekkora előnyben volt a Red Bull, hanem inkább abban, hogy mekkora nyomást helyezett ránk a McLaren és Lando.”

„Ez a pálya nem fekszik az autónknak, és ezen a téren a két versenyhétvége során nem tudtunk előrelépni. Szóval ez egy hosszabb távú dolog, amit meg kell vizsgálnunk.”

„És ott van még a leglágyabb, C5-ös keverék, ami a melegebb szombati körülmények között nem adott nekünk annyit, mint amennyit kihoztunk belőle pénteken. Itt is van tehát kérdőjel.”

„Nem is arról van szó, hogy valamit rosszul csináltunk, de ha megnézzük az erősorrendet, akkor tudomásul kell vennünk, hogy talán van valami, ami nem volt megfelelő.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!