Mercedes: Már világos számunkra, miben kell javulnunk - F1VILÁG.HU

Mercedes: Már világos számunkra, miben kell javulnunk

HIRDETÉS
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff állítja, a legutóbbi versenyeken egyértelművé vált számukra, mely területeken és hogyan kell fejlődniük annak érdekében, hogy ismét a dobogós helyekért harcoljanak.
2024 Japanese Grand Prix, Friday - LAT Images George Russell

A Forma-1 mezőnye Imolában vendégeskedik ezen a hétvégén, a Mercedes pedig természetesen szeretne jobb eredményeket felmutatni, mint az évad eddigi versenyein. Ennek érdekében a csapat több újítással érkezik majd Olaszországba, azonnali jelentős javulásra persze aligha lehet számítani. Toto Wolff elárulta, mindent megtesznek azért, hogy a következő versenyeken az eddigi tudást felhasználva észrevehető előrelépéseket tegyenek.

„Most a szezon negyedénél járunk. Az első hat verseny nem volt egyszerű, de világosan megértettük, hogy hol kell fejlődnünk, és kijelöltük az utat ennek megvalósításához” — mondta a szakember. „Még több verseny kell ahhoz, hogy ez gyümölcsözzön, de mindenki keményen dolgozik azon, hogy ez minél előbb megtörténjen. Addig is a meglévő csomagunk maximális kihasználására törekszünk. Imolába is hozunk néhány újítást, és remélhetőleg ezek jó irányba terelnek bennünket.”

„Két sprintverseny után visszatérünk a megszokott hétvége-formátumhoz. Ez több időt biztosít a beállítások finomhangolására, de Imola még mindig egy igényes pálya, amely próbára teszi mind az autót, mind a versenyzőt. Számos gyors és lendületes szakasza van, de vannak alacsony sebességű kanyarok is, valamint egy nehéz, hepehupás felület. Szűk a pálya, ami nehezíti az előzéseket, és jelentős szintkülönbségekkel rendelkezik. Mindez komoly kihívást jelent, amit már nagyon várunk.”

Wolff említést tett arról is, a hétvége során természetesen megemlékeznek majd a 30 évvel ezelőtti tragikus eseményekről, amikor is Roland Ratzenberger és Ayrton Senna életüket veszítették Imolában.

„Természetesen a paddock többi tagjával együtt mi is időt szánunk Roland Ratzenberger és Ayrton Senna emlékére, akiket 30 éve veszítettünk el” — mondta az osztrák.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!