Mercedes: Még 2-3 tizedmásodperc hiányzik - F1VILÁG.HU

Mercedes: Még 2-3 tizedmásodperc hiányzik

Körönkét 2-3 tizedmásodperc hiányzott a Mercedes Forma-1-es csapatának a Ferrarihoz és a Red Bullhoz képest a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon – mondja Toto Wolff, aki elégedett a német istálló által elért eredménnyel.

A Mercedes úgy tűnik, a múlt hétvégén, Spielbergben is előrelépéseket tudott tenni, és bár ezúttal sem volt esélyük a győzelemre, Lewis Hamilton a 3., George Russell pedig a 4. pozícióban ért célba.

Pedig a hétvége nem indult könnyen a csapat számára, a pénteki időmérőn ugyanis mindkét versenyző összetörte autóján. Ennek fényében különösen örömteli a vasárnapi eredmény, Toto Wolff pedig azt mondja, bár hiányzik még pár tized, alapvetően erősödtek, és a delfinezés problémáját is leküzdötték.

„Ha az eredményeket nézzük – márpedig a motorsport eredményvezérelt sport –, akkor a 3. és 4. hely rendben van. De még hiányzik ez a 2-3 tized teljesítmény. Összességében viszont az autónk sokkal gyorsabb volt ezúttal” – mondta a szakember. „Viszont még nem vagyunk elég gyorsak ahhoz, hogy harcoljunk a topcsapatokkal.”

Arra a kérdésre, hogy mi volt a konkrét oka ennek a 2-3 tizedes lemaradásnak Spielbergben, Wolff azt mondta, „a nyers teljesítmény”.

„Ami a delfinezést illeti, szerintem megoldottuk. Azt gondolom, ha visszatérnénk Monacóba és Bakuba, nem lennénk túl nagyszerűek, de nem lennének olyan problémáink, mint néhány héttel ezelőtt.”

Wolff azt mondja, az különösen biztató, hogy a Red Bull Ringen tudtak ennyire erősek lenni, holott az elmúlt években ez egy meglehetősen nehéz pálya volt számukra.

„Az ausztriai soha nem egy örömteli pálya számunkra. Az elmúlt 8 évben, ha eredményesek is voltunk a bajnokságban, ez volt az a pálya, ahol küszködtünk. És ebből a szempontból elégedett vagyok azzal, ahogy most mentek a dolgok. Bizonyos szempontból szombaton [a sprinten] be voltunk ragadva a senki földjére. A vasárnapi versenyen talán a pályán való pozícionálásunk tekintetében voltunk a senki földjén, de a köridők legalább versenyképesek voltak. De szombaton fél másodpercet veszítettünk körönként.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!