Friss hírek

Mercedes: Még nincs okunk az ünneplésre

Hiába van óriási, 59 pontos előnyben az összetettben Lewis Hamilton, a Mercedes csapatának egyelőre nincs oka ünnepelni – figyelmeztet Toto Wolff, a német istálló motorsport-igazgatója.

Hamilton a pole pozícióból indulva nyerni tudott a vasárnapi Japán Nagydíjon, és miután Sebastian Vettel műszaki hiba miatt kiesett, a brit akár már a soron következő Amerikai Nagydíjon bebiztosíthatja újabb világbajnoki címét.

Toto Wolff szerint azonban korai még ünnepelni, főleg azért, mert a Mercedes autójával azért bőven akadtak gondok az elmúlt időszakban.

„A hozzáállásunk nem változott. Egyszerre csak egy versenyre szabad figyelnünk” – mondta a szakember a Motorsport.com kérdésére.

„Az autónk továbbra is egy ’díva’, amit meg kell értenünk. A teljesítményünk pedig meglehetősen relatív a riválisainkhoz mérten. Nem mondanám azt, hogy dominálunk a Red Bull-lal és a Ferrarival szemben.”

„Profitáltunk a Ferrari balszerencséjéből a legutóbbi 3 versenyen, de ez nem jelenti azt, hogy hátradőlünk. Épp ellenkezőleg: tovább kell nyomnunk.”

Wolff persze elismeri, az, hogy 4 futammal a bajnokság vége előtt ekkora pontelőnyben vannak, nagy lendületet ad a csapatnak. Ezzel együtt a szakember figyelmeztet, nagyon gyorsan változhat a helyzet.

„Ha mindenkinél rendben mennek a dolgok, ez óriási előny. De láthatták, milyen gyorsan rosszra fordultak a dolgok Sebastian esetében. Kiesett Szingapúrban, veszített 25 pontot, Malajziában nem volt versenyképes, nem tudott sok pontot gyűjteni, itt pedig újabb gondjai támadtak.”

„Szóval láthatják, milyen gyorsan változnak a dolgok. Ennek megfelelően kell hozzáállni a motorsportokhoz. De ettől olyan izgalmas. Mindig van egyfajta bizonytalanság, hogy bármi megtörténhet, mi pedig nem emeljük le a lábunkat a gázról, amíg nincs vége a bajnokságnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!