Friss hírek

Mercedes: Meg tudjuk nyerni a hátralévő versenyeket

A Mercedes csapata ugyan alulmaradt a hétvégi Amerikai Nagydíjon a Red Bull Racinggel szemben, Toto Wolff azonban továbbra is hisz a világbajnoki címben. A szakember szerint minden versenyt képesek megnyerni a hajrában.

A német istálló az elmúlt évek eredményei alapján favoritként érkezett meg Austinba, a versenyt azonban végül Max Verstappen nyerte meg a pole-ból, Lewis Hamilton pedig csak a 2. helyen ért célba. A Red Bull holland pilótája így 12 pontra növelte előnyét, míg az osztrák istálló 23 pontra megközelítette a konstruktőri versenyt továbbra is vezető Mercedest.

A Forma-1 mezőnye jövő héten Mexikóba, majd Brazíliába látogat, mely helyszínek tengerszint feletti magasságuk miatt inkább a Red Bullnak kedvezhetnek. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke viszont bizakodó.

„A mexikói tradicionálisan egy olyan pálya, mely nehéz volt számunkra, de idén minden változhat” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak. „Azt gondolom, tényleg versenyről versenyre kell haladnunk, és meg kell tartanunk a pozitív légkört.”

Arra a kérdésre, hogy mit tud tenni annak érdekében, hogy a csapaton belüli hangulat pozitív maradjon, a szakember így felelt: „Azt gondolom, a morál magasan van most is. Harcban vagyunk, meg tudunk nyerni minden versenyt. El kell kerülnünk a kieséseket, mert azok a gyilkosok.”

„Szórakoztató az idei szezon mindenki számára. Van nyomás, de pozitív nyomásról beszélhetünk.”

A Mercedesnek utoljára 2019-ben kellett keményebben megküzdenie a világbajnoki címért a Ferrari ellen, Wolff pedig azt mondja, állnak a kihívás elé a Red Bull ellen is.

„Azt gondolom, 2018-ban és 2019-ben is kemény csatát vívtunk a Ferrari ellen, sorozatban hétszer nyertünk. Viszont nincs komfort, amíg ilyen kemény bajnoki csatát vívunk. A múltbéli eseményeknek nincs relevanciája ebben. Csak ha abbahagyjuk, akkor nézzük majd meg a statisztikákat, amik egyébként sem érdekelnek senkit. De szórakoztató, és élvezzük az egészet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!