Mercedes: Megfeleztük a hátrányunkat az élmezőnyhöz képest - F1VILÁG.HU

Mercedes: Megfeleztük a hátrányunkat az élmezőnyhöz képest

Toto Wolff szerint a Mercedes Forma-1-es istállója jelenleg a semmi közepén helyezkedik el, már ami az erősorrendet illeti. Szeretnék utolérni a Red Bullt és a Ferrarit, de ehhez még sok munkára van szükségük.

Küzdelmes, de eredményes hétvégét tudhat maga mögött a Mercedes istállója Ausztriában, ahol Lewis Hamiltonnak és George Russellnek ismét sikerült a harmadik-negyedik helyen célba érni, ezáltal értékes pontokat gyűjteni a világbajnokságon. Az istálló hosszú utat járt be idáig, a szezont ugyanis a középmezőny sűrűjében kezdték, ahonnan lépésről lépésre közeledtek az élmenő Red Bull, Ferrari kettőséhez. Toto Wolff csapatvezető már nagyon szeretné ismét az élen látni a pilótáit, de odáig még hosszú út vezet.

„A semmi közepén vagyunk. Itt-ott hiányoznak dolgok. Úgy gondolom, az utóbbi néhány hónap során megfeleztük a hátrányunkat. Jobban értjük a dolgokat, de ez még mindig csak a harmadik helyezést jelenti” – fogalmazott az Osztrák Nagydíjat követően.

„Valahol a semmi közepén vagyunk, de ha pozitívumot kellene kiemelnünk, akkor a top 6-ból rajtolva közel lehettünk volna Max-hoz [Verstappen]. De nem így történt” – utalt a két Ezüst Nyíl pénteki balesetére, ami megalapozta a Mercedes küzdelmes hétvégéjét. Hamilton és Russell időmérős balesete után a csapatnak számtalan cserealkatrészre volt szüksége, ennek kapcsán Wolff úgy fogalmazott, Russel hátsó szárnya egy pajtaajtónak felelt meg.

„Gyenge az egyenesbeli sebességünk. Szerintem túl nagy a légellenállásunk, különösen George autóján. Az egyetlen hátsó szárnyunk egy pajtaajtó volt a számára. Túl nagy a légellenállásunk és a motorerőnk sem megfelelő. Talán a tengerszint feletti magasság teszi, de az utóbbi néhány versenyen nagyon erősek voltunk. Ez azért jó, mert megmutatkozik, hogy egyre feljebb kapaszkodunk” – tette hozzá Wolff.

A Mercedes jelenleg 237 ponttal a harmadik a világbajnoki tabellán, hátránya 66 egység a második helyet elfoglaló Ferrarihoz képest.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!