Friss hírek

Mercedes: Menedzselhetnénk jobban Bottas szerződését

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a jövőben szeretné jobban kezelni a Valtteri Bottas szerződésével kapcsolatos ügyeket, a finn ugyanis elismerte, a jövőjét övező folyamatos bizonytalanság bizony nagy nyomást helyez rá.

Bottas szerződését idén 2020 végéig meghosszabbította a Mercedes, a finn pilótával azonban rendre csak egy évre ír alá az istálló, ez pedig kétségkívül szül némi bizonytalanságot jövőjével kapcsolatban.

„Kétségkívül volt bizonytalanság a 2020-as évvel kapcsolatban” – mondta a finn. „Rengeteg pletyka látott napvilágot, és fogalmam sem volt arról, mi lesz. Egyszerűen csak várnom kellett. És sportolóként, versenyzőként ez nem ideális helyzet.”

Hirdetés
 

„Ilyenkor az ember nem tud teljesen nyugodt lenni, nem tud a feladatára koncentrálni, és nem érzi magát mentálisan szabadnak. Szóval trükkös dolog ez. És amikor ez évről évre folytatódik, és megesik minden egyes szezonban, az púp az ember hátán. Szóval nagyon jó, amikor alá van már írva a szerződés. Mégis minden évben ugyanaz a helyzet. Momentán nem aggódom, mert a tempó jó, élvezem a vezetést és a csapattal való közös munkát, és remélem, hogy ők is értékelik ezt.”

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elárulta, a jövőben igyekeznek jobban menedzselni Bottas ügyeit.

„Valtteri esetében lenne jobb módja is ennek. Visszatekintve talán elmondhatjuk, hogy ennek az egésznek hatása volt az ő teljesítményére” – fogalmazott.

„Én pedig igyekszem számításba venni ezt, és jobb munkát végezni ebből a szempontból. Azt gondolom, a 2021-es évre vonatkozóan még nagyon nyitva van az ajtó, senkinek sincs szerződése egyik csapattal sem, ez pedig nagyon izgalmas. És azt gondolom, a dominó hamarosan elindul majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!