Friss hírek

Mercedes: Messze vagyunk még attól, hogy domináljunk

Hiába a brazíliai kettős győzelem, Toto Wolff szerint a Mercedes Forma-1-es csapata igencsak messze van még attól, hogy újra domináljon a száguldó cirkuszban.

A német istálló rendkívül nehezen kezdte a 2022-es szezont, az idény előrehaladtával azonban sikerült jelentősen javítania problémás versenyautóján. A csapat végül a múlt hétvégi Brazil Nagydíjon szerezte meg idei első győzelmét George Russell révén.

A Mercedes nemcsak a szerencsének köszönhette interlagosi sikerét, a kettős győzelmet abszolút erőből tudta elérni, legyőzve a Red Bullt és a Ferrarit. A csapatot irányító Toto Wolff azt mondja, a hétvégi siker az elmúlt hónapok kőkemény munkájának eredménye.

Hirdetés
 

„A miénk volt a leggyorsabb csomag egész hétvégén. Mi voltunk a leggyorsabbak a lágy gumikon és a közepes keverékeken is” – mondta a szakember. „Ezért is gondolom azt, hogy mindez summázza azokat a fejlesztéseket, amikkel felvérteztük az autót, és azt a kiváló munkát, amit végeztünk az erőforrást tekintve. Láthattuk a pozitív trendet a legutóbbi három versenyen.”

Wolff mindazonáltal azt mondja, nem beszélhetünk még arról, hogy a Mercedes újra domináns erő lett az F1-ben.

„Hogy visszatértünk-e a teljes dominanciához? Nem, nem tértünk. Papíron Abu Dhabi sokkal nehezebb lesz számunkra, hiszen az autónk légellenállása még mindig túl nagy – viszont tudjuk, hogy miért. Tudjuk, hogy miért voltunk jobbak, de hogy tudjuk-e azt, hogy miért voltunk ennyivel a többiek előtt? Nem.”

„Rendkívül büszke vagyok a csapat fejlesztési kapacitására. Voltak helyzetek, amikor éreztük, hogy megértettük a problémákat, de aztán voltak visszaesések, mint az olyan rettentően nehéz hétvége, mint a spái. De a csapat mindvégig hitt abban, hogy jó úton járunk. Elismerték, hogy nem mindig értettünk mindent, de ez is mutatja a csapat értékeit. Büszke vagyok arra, amit elértünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mercedes: Messze vagyunk még attól, hogy domináljunk
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!