Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Mercedes: Mindenért támadnak minket

2020 Hungarian Grand Prix, Thursday - Steve Etherington Mercedes pitstop
Fotó: Hungaroring Media
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint bizony vannak árnyoldalai annak, hogy az istálló sikert sikerre halmozott az elmúlt években a Forma-1-ben.

Úgy tűnik, a Mercedes fölénye az idei évben a korábbinál is nagyobb a mezőny többi csapatához képest, és a 2022-es szabályváltoztatásokig nagy valószínűséggel az erőviszonyok hasonlóak maradnak. 

Wolff szerint nem szabad belekényelmesedniük a helyzetbe – és ezt nem is teszik, folyamatosan azt keresik, hogy melyek még a fejlesztendő területek csapaton belül.  

„Ha megnézzük a sportcsapatokat, a sikerük akkor múlik el, ha önelégültek lesznek, magától értetődőnek veszik a dolgokat, vagy a csapat szétesik” – mondta Wolff. „Jelen pillanatban nekünk egy erős csapatunk van. Mindannyian összhangban működünk. Ugyanazok az értékeink, a céljaink, és együtt akarunk maradni. De ez nem garancia a jövőre nézve.”

A csapatfőnök azt is elmondta, tisztában vannak vele, hogy sokan nem örülnek a sikereiknek, és nem nézik jó szemmel a Mercedes fölényét. 

„Úgy gondolom, ezzel a teljesítménnyel nem szerzünk sok új barátot. Minden fronton támadásokat kapunk, és mindent megkérdőjeleznek” – mondta. „Ez egy újabb harc, amit meg kell vívnunk, de azt hiszem, inkább ez, minthogy sajnáljanak minket.”

Wolff úgy gondolja, nem szabad készpénznek venniük azt, hogy az idei évben övék lesz a bajnoki cím – ez a hozzáállás nem rájuk vallana.  

„Ha így gondolkodnánk, akkor nem nyertük volna meg az eddigi bajnokságokat” – mondta a csapatfőnök. „Állandóan önkritikusak vagyunk, kételkedünk magunkban, és ez hajt minket tovább. Most, a mai időmérős eredmény nagyon jó – nincs mit hozzáfűznöm. Egyszerűen csak annyira büszke vagyok a munkára, amit a csapat végzett!”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS