Eifel Nagydíj
2020 Hungarian Grand Prix, Thursday - Steve Etherington Mercedes pitstop
Fotó: Hungaroring Media
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Mercedes: Mindenért támadnak minket

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint bizony vannak árnyoldalai annak, hogy az istálló sikert sikerre halmozott az elmúlt években a Forma-1-ben.

Úgy tűnik, a Mercedes fölénye az idei évben a korábbinál is nagyobb a mezőny többi csapatához képest, és a 2022-es szabályváltoztatásokig nagy valószínűséggel az erőviszonyok hasonlóak maradnak. 

Wolff szerint nem szabad belekényelmesedniük a helyzetbe – és ezt nem is teszik, folyamatosan azt keresik, hogy melyek még a fejlesztendő területek csapaton belül.  

„Ha megnézzük a sportcsapatokat, a sikerük akkor múlik el, ha önelégültek lesznek, magától értetődőnek veszik a dolgokat, vagy a csapat szétesik” – mondta Wolff. „Jelen pillanatban nekünk egy erős csapatunk van. Mindannyian összhangban működünk. Ugyanazok az értékeink, a céljaink, és együtt akarunk maradni. De ez nem garancia a jövőre nézve.”

A csapatfőnök azt is elmondta, tisztában vannak vele, hogy sokan nem örülnek a sikereiknek, és nem nézik jó szemmel a Mercedes fölényét. 

„Úgy gondolom, ezzel a teljesítménnyel nem szerzünk sok új barátot. Minden fronton támadásokat kapunk, és mindent megkérdőjeleznek” – mondta. „Ez egy újabb harc, amit meg kell vívnunk, de azt hiszem, inkább ez, minthogy sajnáljanak minket.”

Wolff úgy gondolja, nem szabad készpénznek venniük azt, hogy az idei évben övék lesz a bajnoki cím – ez a hozzáállás nem rájuk vallana.  

„Ha így gondolkodnánk, akkor nem nyertük volna meg az eddigi bajnokságokat” – mondta a csapatfőnök. „Állandóan önkritikusak vagyunk, kételkedünk magunkban, és ez hajt minket tovább. Most, a mai időmérős eredmény nagyon jó – nincs mit hozzáfűznöm. Egyszerűen csak annyira büszke vagyok a munkára, amit a csapat végzett!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Mercedes: Mindenért támadnak minket
Új diffúzorral érkezik Portugáliába a Ferrari
Itt a Racing Point válasza: Ezért nem tesztelték Strollt a Nürburgringen!
Már hétvégén bejelenti Schumacher szerződtetését a Haas?
Súlyos kérdéseket vet fel Stroll pozitív koronavírus-tesztje
Red Bull: Ha Albon nem javul, kívülről kell versenyzőt hoznunk