Mercedes: Mintha egy új idény kezdődne most! - F1VILÁG.HU

Mercedes: Mintha egy új idény kezdődne most!

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója azt mondja, úgy vágnak neki a 2019-es szezon második felének, mintha egy teljesen új idény kezdődne el.
2019 Hungarian Grand Prix, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

A német istálló az egyéni- és a konstruktőri pontversenyt is magabiztosan vezeti, és bár a nyári leállás alatt a versenycsapat, illetve a brackley-i gyár pihent, a motorfejlesztések gőzerővel folytatódtak.

Toto Wolff azt mondja, újult erővel vágnak neki a szezon második felének, ugyanakkor tudják, ellenfeleik is nagyon odateszik majd magukat.

„A júliusi, és az augusztus eleji sűrű hetek után örömteli volt a nyári pihenő, most viszont már izgatottan várjuk, hogy újra versenyezzünk” – mondta a szakember.

„Miközben a Brackley-ben dolgozó kollégák többségének lehetősége volt arra, hogy feltöltse az akkumulátorait az év második felére, az istálló más tagjai vették át a stafétát az elmúlt hetekben. A brixworth-i dolgozók átdolgozták az F1-es nyári szünetet, hogy javítsanak az erőforrás teljesítményén és megbízhatóságán. A csendesebb napokat pedig azzal töltöttük Brackley-ben, hogy a gyáron végeztünk el bizonyos munkálatokat.”

Wolff elárulta, tetemes előnyük ellenére nem bízhatják el magukat: meg kell bizonyosodniuk arról, hogy nem követnek el hibákat a folytatásban.

„Mindkét bajnokságot vezetjük, de ez egyáltalán nem érződik. Az elmúlt pár évben láthattunk csapatokat, akik különösen erősen szerepeltek a nyári leállás után, szóval nekünk is tovább kell nyomnunk. Ebből a szempontból pedig teljesen ugyanúgy állunk hozzá az idény második feléhez, mintha egy teljesen új szezont kezdenénk. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy nem hagyunk helyet a hibáknak, és tovább emeljük a lécet.”

„Izgatottan várjuk a következő hónapokat, hiszen olyan történelmi helyszíneken versenyzünk, mint Belgium vagy Olaszország, majd következik a szingapúri éjszakai verseny, és számos egyéb fantasztikus esemény.”

A soron következő Belga Nagydíjjal kapcsolatban Wolff kifejtette, nemcsak a pálya, de az időjárás is komoly kihívásokat tartogat majd számukra.

„A következő állomás Spa lesz, a versenynaptár egyik legikonikusabb pályája. A megfelelő beállítás megtalálása igazán nehézkes itt, mivel az aszfaltcsíkon hosszú egyenesek, és mindenféle típusú kanyar megtalálható, nem is beszélve a szintkülönbségekről.”

Hirdetés

„Az időjárás is kiszámíthatatlan tud lenni az Ardennekben, ami igazán érdekessé tudja tenni a programot. Nagyon várjuk már a küzdelmeket!”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!