Mercedes: Monacóban nem fogjuk látni, mennyire jó az új autónk - F1VILÁG.HU

Mercedes: Monacóban nem fogjuk látni, mennyire jó az új autónk

Azt követően, hogy törölni kellett az imolai Forma-1-es versenyhétvégét, a Mercedes csapatának Monte-Carlóban kell először pályára vinni jelentősen átalakított versenyautóját. Toto Wolff azt mondja, a pálya karakterisztikája miatt nemigen fogják tudni, hogy mire képesek az újítások.

A Mercedes már a szezon első versenyhétvégéjén, Bahreinben beharangozta, jelentősen átalakítja W14-es kódjelű versenyautóját, be kellett látniuk ugyanis, abból jelenlegi formájában képtelenek lesznek győztes gépet varázsolni. Az elmúlt hónapok így a Mercedesnél arról szóltak, hogy olyan változtatásokat hajtsanak végre az autón, melyeknek köszönhetően elindulhatnak a megfelelő irányba.

A német istálló Imolában vitte volna pályára jelentős fejlesztési csomagját, az árvízhelyzet miatt azonban végül törölni kellett a múlt hétvégére tervezett Emilia-Romagna Nagydíjat. A Mercedes így Monacóban lesz kénytelen bevetni újításait.

 

„Természetesen szerettük volna látni, hogyan teljesítünk az új autóval” – mondta Toto Wolff az Österreich című osztrák lapnak. „Amikor egy csapat teljesen átszab egy autót, tudni akarja, mire képes.”

Wolff hozzátette, nem volt más választásuk, drasztikus lépésekkel kellett reagálniuk a gyenge formára, illetve a Red Bull domináns teljesítményére.

„Reagálnunk kellett a Red Bull kiválóságára. Nem találtunk megoldást arra, hogy gyorssá tegyük a régi autónkat, szóval át kellett építenünk belül, a kasztnit, illetve az első felfüggesztést is.”

A Mercedesnek viszont nincs egyszerű dolga, hiszen a továbbfejlesztett autót ezen a hétvégén, Monacóban viszi majd pályára először, a pálya karakterisztikájából adódóan pedig nagyon nehéz lesz kiértékelni az újításokat.

„Monaco meg sem közelíti a konvencionális versenypályákat. Ez az oka annak, hogy nem fogjuk tudni ezen a hétvégén, hogy amit változtattunk az autón, annak van-e egyáltalán valamilyen hatása.”

A Mercedes-főnök ugyanakkor pontosan tudja, nem számíthatnak arra, hogy rögtön a győzelmekért csatáznak majd.

„A Forma-1-ben nincsenek csodák. Most nem fogunk hirtelen fél másodperccel gyorsabbak lenni, de remélhetőleg kevesebb problémánk lesz, és versenyképes autóval dolgozhatunk tovább. Eddig ugyanis túl merev és makacs volt.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mercedes: Monacóban nem fogjuk látni, mennyire jó az új autónk
Leclerc: Érdekes volt kipróbálni a Ferrari új fejlesztéseit
Verstappen szerint több előzés lehet Barcelonában
Alonso örül, mert működnek az Aston Martin fejlesztései
Hamilton: Momentán küszködöm azzal, hogy a top 10-be kerüljek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!