Friss hírek

Mercedes: Monacóban sem elég az egykörös tempó

A Mercedes AMG Petronas Forma-1-es csapatánál tudják, nem támaszkodhatnak pusztán arra, hogy a jövő hétvégi Monacói Nagydíjnak otthont adó utcai versenypályán nem sok lehetőség van az előzésre.


A Mercedes AMG Petronas Forma-1-es csapatánál tudják, nem támaszkodhatnak pusztán arra, hogy a jövő hétvégi Monacói Nagydíjnak otthont adó utcai versenypályán nem sok lehetőség van az előzésre.

A brackley-i alakulat jó formában kezdte a szezont – legalábbis ami egykörös tempóját illeti. A csapat versenyzői, Nico Rosberg és Lewis Hamilton az elmúlt öt nagydíjon három rajtelsőséget szereztek, a futamokon azonban rendre alulmaradtak riválisaikkal szemben.

Sokak szerint a jövő hétvégi Monacói Nagydíj abszolút favoritja lehet a német istálló, autóinak ugyanis kedvezhet a szűk monte-carlói versenypálya. Ha pedig ismét kibérlik az első rajtsort, jobbak lehetnek az esélyeik a versenyen is, Monacóban ugyanis nagyon nehéz előzni.

A Mercedesnél azonban tudják, nem támaszkodhatnak erre.

„A csapatnál mindenki számára világos, hogy – noha elég erős autónk van – vasárnap délutánonként nem tudjuk kihasználni teljesítményünket” – mondta Toto Wolff motorsport-igazgató.

„Habár Monacóban nehéz előzni, nem engedhetjük meg magunknak, hogy túlzottan önteltek legyünk gumikezelés tekintetében, és sokkal jobbnak kell lennünk ebben a kérdésben, mint Barcelonában, hogy jó eredményeket érjünk el.”

„A legutóbbi három verseny mindegyikén csupán egy autóval tudtunk pontot szerezni, és ez olyasvalami, amin sürgősen javítanunk kell, kezdve már jövő hétvégén, Monte-Carlóban.”

A gárda csapatfőnöke, Ross Brawn kifejtette, fontos, hogy már a csütörtöki szabadedzéseken jó beállításokat találjanak a W04-es versenygépeknek.

„A monacói általában nem az a verseny, ahová a csapatok komoly fejlesztésekkel érkeznek, hiszen a pályakörülmények sokat változnak a hétvége során” – mondta a szakember.

„A prioritás itt mindig az, hogy a versenyzők kényelmesen megbirkózzanak a pálya által nyújtott kihívásokkal, és olyan beállításokkal szolgáljunk feléjük, melyekkel magabiztosan feszegethetik a határokat.”

„Mind Nico [Rosberg], mind Lewis [Hamilton] rendszerint jól teljesít Monacóban, és ezúttal is megmutathatják majd tehetségüket.”

A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton hozzátette: „Nincs még egy olyan helyszín, ahol ennyire fontos az időmérő, és a megfelelő pozíció, viszont emellett a vasárnapra is koncentrálnunk kell, és folyamatosan kell dolgoznunk annak érdekében, hogy javítsunk a versenytempón.”

„Mindenki nagyon keményen dolgozik, és tudom, hogy odatehetjük magunkat! Csak motiváltnak kell maradnunk, és össze kell raknunk a dolgokat.”

Hamilton csapattársa, Nico Rosberg tavaly második lett a Hercegségben, és reméli, ezúttal is jó eredménnyel örvendeztetheti meg rajongóit.

„Szép emlékeket őrzök a tavalyi versenyről, hiszen második lettem, szóval remélem, hogy ezúttal is jó eredményt érhetünk majd el” – nyilatkozta a német.

„Jelenleg jó autónk van az időmérőre, ami hasznos Monacóban, hiszen itt a legfontosabb a kvalifikáció egész évben. Viszont sok az ismeretlen tényező, különösen a gumik kapcsán, úgyhogy még várnunk kell egy kicsit a jósolgatással.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!