Mercedes: Most a Red Bull van elöl, szoros lesz a bajnokság! - F1VILÁG.HU

Mercedes: Most a Red Bull van elöl, szoros lesz a bajnokság!

Nagyon szoros Forma-1-es világbajnokságot jósol a Mercedes csapatának stratégiai vezetője, James Vowles. A szakember szerint a tesztek alapján a Red Bull a leggyorsabb, de persze sok még az ismeretlen tényező.

A német istálló számos problémával találta szemben magát a háromnapos előszezoni teszten, velük ellentétben pedig a Red Bull problémamentesen körözött. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója úgy fogalmazott, soha nem kezdték még ennyire jól az évet.

A Mercedesnél eközben kőkeményen dolgoznak a problémákon, James Vowles, az istálló stratégiai igazgatója pedig nemrég arról beszélt, igazán szoros küzdelmet jósol 2021-re.

 

„Az az igazság, hogy számunkra minden szezon szorosnak tűnik, egyiket sem érezzük olyan különösebben könnyűnek és egyértelműnek, de az alapján, de a teszttel kapcsolatban nagyon sok az ismeretlen tényező” – mondta a szakember.

„A paddockban senki sem fogja tudni pontosan megmondani, hogyan is áll, de néhány trend azért megfigyelhető volt. Azt mondanám, hogy a Red Bull elöl van a teljesítményt tekintve, ők voltak a leginkább meggyőzőek a teszten. De ez csak egy teszt, nem egy verseny. Ráadásul idén 23 hétvégénk lesz.”

„Hogy szoros idényünk lesz-e? Én azt mondanám, igen. A Red Bull nagyon kemény ellenfél, erős csomagjuk van, és kezdettől fogva nagyon-nagyon gyorsak voltak.”

„Abban biztos vagyok, hogy a szezon során, a különféle vonalvezetésű pályákon hol előrébb, hol hátrébb kerülünk hozzájuk képest, de kétlem, hogy meg fogunk találni minden teljesítménymorzsát, ami most hiányzik, vagy folyamatosan előttük leszünk.”

„Röviden tehát: igen, szerintem szoros lesz az idei bajnokság.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mercedes: Most a Red Bull van elöl, szoros lesz a bajnokság!
Perez elnézést kért a Red Bulltól az elfogadhatatlan hibáért
Ocon: Nem akartam szívrohamot okozni a csapatnak
Alonso a futamgyőztest dicsérte: Max kiválóan vezetett!
Sainz frusztrált: A tempónk megvolt egy jobb eredményhez

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!