Mercedes-motorokra válthat az Alfa Romeo az F1-ben - F1VILÁG.HU

Mercedes-motorokra válthat az Alfa Romeo az F1-ben

HIRDETÉS
A legfrissebb sajtóhírek szerint nem kizárt, hogy 2022-ben már nem a Ferrari, hanem a Mercedes erőforrásait használja a Forma-1-ben az Alfa Romeo csapata. A svájci-olasz istállóhoz Valtteri Bottas érkezhet.
Kimi Räikkönen during the Formula 1 Belgium Grand Prix, 12th round of the 2021 FIA Formula One World Championship from August 27 to 29, 2021 on the Circuit de Spa-Francorchamps, in Stavelot, near Liège, Belgium - Photo Antonin Vincent / DPPI

Kimi Räikkönen szerdán jelentette be, jövőre már nem lesz tagja a száguldó cirkusz mezőnyének. Egy ideje már tudni lehet, hogy a finn helyére vélhetően honfitársa, a Mercedestől távozni kényszerülő Valtteri Bottas érkezik.

Ezt hivatalosan még nem jelentette be az Alfa Romeo, ám svájci sajtóhírek szerint Bottas érkezésével a Mercedesszel is szövetségre léphet a csapat.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff baráti viszonyt ápol az Alfa Romeót irányító Frederic Vasseur-rel, ráadásul úgy tudni, a Belga Nagydíj helyszínén a Sauber tulajdonosa, Finn Rausing találkozott a Daimler vezérigazgatójával, Ola Källeniusszal.

Mindeközben már arról is hallani lehet, hogy a Ferrari juniorversenyzője, Antonio Giovinazzi távozni kényszerül a csapattól – ez pedig egybecseng azzal a hírrel, miszerint jövőre már nem a maranellóiak látják el motorokkal az Alfa Romeo csapatát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!