Mercedes: Nagyon közel van a Ferrari

A Mercedes versenyzői szerint koránt sem dőlhetnek hátra, hiszen mindenképpen javítaniuk kell az autó vezethetőségén az időmérő edzésre – egyik versenyző sem volt teljesen elégedett a pénteki nappal.


A Mercedes versenyzői szerint koránt sem dőlhetnek hátra, hiszen mindenképpen javítaniuk kell az autó vezethetőségén az időmérő edzésre – egyik versenyző sem volt teljesen elégedett a pénteki nappal.

A Ferrari az első szabadedzésen legyőzte a Mercedest, a második tréningen azonban Rosberg újra visszatért az élre, a harmadik helyen pedig csapattársa, Hamilton zárt.

Rosberg elmondta, a szezon előtti, barcelonai teszteken gyűjtött tapasztalataikat nem igazán tudják hasznosítani a hétvégén, ugyanis a hőmérséklet és a pálya körülményei is abszolút eltérőek voltak a jelenlegi helyzethez képest.

Rosberg elmondta, van félnivalójuk a Ferrarival kapcsolatban, ugyanis az olasz istálló autója rendkívül erősnek mutatkozott ma – az első edzésen aratott győzelmük után Räikkönen alig maradt el tőlük.

„A tesztekhez képest az autó más, a kezelhetősége nehezebb, de összességében jó nap volt, az autó erősnek tűnik, de a Ferrari nagyon közel van hozzánk. Azt hiszem, Kimi csak két tizedre volt tőlünk, vagy valahogy így, szóval mindent ki kell hoznunk a lehetőségeinkből.”

„Lewis is nagyon gyors volt, a leggyorsabb idejét forgalomban teljesítette, szóval nem releváns. Optimista vagyok, az új alkatrészek is jól működtek” – mondta Rosberg.

Hamilton számára azonban nem volt problémamentes nap a mai – ahogyan a szezon eddigi versenyhétvégéi alatt, a britnek most is az autó egyensúlyával akadtak gondjai.

„Nem volt könnyű nap számomra, az autó egyensúlyával küszködtem egész nap, délután pedig különösen nehéz volt vezetni. A gyorskörömön forgalomba kerültem, szóval a köridők alapján nem teljes a történet, de még sokat kell dolgoznunk, hogy olyan legyen az autó, amilyet szeretnénk.”

„Megvizsgáljuk az adatokat, és magabiztos vagyok, hogy a holnapi napból még többet hozhatunk ki” – mondta a brit.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS