Friss hírek

Mercedes: Nehéz futam volt a versenyzőink számára

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elismerően nyilatkozott a Red Bull Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíjon nyújtott teljesítményéről – és saját versenyzőiről is.

A 2020-as Forma-1-es szezonzárón a Red Bull és Max Verstappen ünnepelhetett a dobogó legfelső fokán, a Mercedesnek „csak” a pódium 2. és 3. foka jutott. A Red Bull szerezte meg a pole pozíciót az Abu Dhabi Nagydíjon, majd ezt sikerült győzelemre váltania, míg Valtteri Bottas a 2., Lewis Hamilton pedig a 3. helyen végzett. 

A csapatfőnök a futamot követően gratulált a Red Bullnak, és elmondta, a hétvégén is tanultak valamit a jövőre nézve. 

„Szeretnék Maxnak és a Red Bullnak gratulálni a győzelemhez. Megérdemelten nyertek és most övék volt a leggyorsabb csomag. A versenyzőink alulkormányzottsággal küszködtek és az 5-ös, 6-os és 7-es kanyarban sok időt veszítettek – aztán az utolsó szektorban is” – nyilatkozta Wolff. 

„Pénteken erős teljesítményünk volt, ezt azonban nem sikerült az időmérőre és a versenyre átvinnünk. De ebből levonjuk a tanulságot, hogy jövő évben erősebbek lehessünk.”

A csapatfőnök hozzátette, egyik versenyzőjének sem volt könnyű dolga a hétvégén: Bottas nehéz időszakon van túl, Hamilton pedig éppenhogy felépült a koronavírusból. 

„A pályán kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a pilótáink” – folytatta Wolff. „Valtteri mögött nehéz hetek állnak, de erősen tért vissza és mindent kihozott az autóból. Talán a hétvégén felfedtünk valamit a jövőre nézve.”

„Lewis megmutatta a bátorságát és a kitartását. Csak két héttel a pozitív koronavírus-tesztjét követően újra autóba ült, megmutatta a tettrekészségét a csapatnak és hogy milyen erős a harci szellem benne.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!