IMOLAGP

Mercedes: Nem biztos, hogy favoritok leszünk idén

Ugyan kiválóan indult a téli felkészülés a Mercedes Forma-1-es csapata számára, Toto Wolff, a németek motorsport-főnöke szerint korai volna még kijelenteni, hogy ők lesznek a 2014-es esztendő favoritjai.


Ugyan kiválóan indult a téli felkészülés a Mercedes Forma-1-es csapata számára, Toto Wolff, a németek motorsport-főnöke szerint korai volna még kijelenteni, hogy ők lesznek a 2014-es esztendő favoritjai.

A brackley-i gárda versenyzői, Lewis Hamilton és Nico Rosberg több mint 1300 km-t tettek meg a csapat új, W05-ös kódjelű versenyautójával – ezzel a Mercedes messze a legszorgalmasabb alakulat volt múlt héten, Jerezben.

Velük ellentétben sokat küszködött a Red Bull, mely csapat új autója csupán 21 kört tett meg.

A Mercedesnél elismerték, nem számítottak ilyen jó kezdésre, ettől függetlenül azonban még korai messzemenő következtetéseket levonni.

„Nagyon gyakran előfordul, hogy azokat, akiket az első pár tesztnap után favoritoknak kiáltanak ki, végül mégsem lesznek azok, amikor elkezdődik a szezon” – mondta Toto Wolff, a német istálló motorsport-igazgatója az AUTOSPORT-nak. „Még túl korán van.”

Wolff kifejtette, csapata még egyáltalán nem a teljesítményre összpontosított Jerezben: a legfőbb cél az volt, hogy minél több kört megtegyenek az új autóval.

„Úgy fogalmaznék, hogy visszafogottan vagyunk elégedettek. Azt gondoltuk, több problémával szembesülünk majd. Az első napon nehéznek tűnt a helyzet, de aztán az autó megbízhatóan üzemelt a továbbiakban.”

„A teljesítményt még nem tudjuk megítélni – messze vagyunk még attól, amiről azt gondoljuk, elérhető számunkra ebben a tekintetben. Még vannak hiányzó összetevők, és olyan dolgok, melyek nem úgy funkcionálnak, ahogy mi szeretnénk. De óvatosan azért optimisták vagyunk, úgy tűnik, a srácok jó munkát végeztek.”

A szakember szerint a következő, bahreini teszten jobban kiderül majd, a Mercedes miképp tudott alkalmazkodni az új szabályokhoz, a versenyautó hűtése ugyanis 2014-ben kulcstényező lesz majd.

„Az általunk gyűjtött adatok azt mutatják, a hűtés bizony problémát jelenthet. Még Jerezben is, ahol a környezeti hőmérséklet elég alacsony, elég magas hőmérsékleteket tapasztaltunk az autóval kapcsolatban, és kihívásokkal szembesültünk a hűtést tekintve.”

„Láthattuk, hogy néhány riválisunknál ez még nagyobb problémát okoz. Kétségtelen, hogy Bahrein nagyon érdekes lesz ebből a szempontból. A hűtés ugyani a szezon egyik legnagyobb kihívása lesz majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!