Friss hírek

Mercedes: Nem fogunk halászni, amíg nem ismerjük Hamilton terveit

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, nem fog más toppilótákkal egyeztetésbe kezdeni mindaddig, amíg nem ismeri Lewis Hamilton terveit a jövőre vonatkozóan.

A hatszoros világbajnok jelenleg érvényes szerződése 2020 végéig szól, nemrég pedig felmerült, hogy Hamilton idén két alkalommal is találkozott a Ferrari elnökével, John Elkannal.

Ezt a brit versenyző nem is tagadta, ugyanakkor a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pénteki díjátadó gáláján beszélt arról, a Mercedes csapatát is megkeresik topversenyzők – például Max Verstappen is.

A 2021-es szabályváltozások miatt pedig igazán kiszámíthatatlanul alakulhat a Forma-1-es versenyzői piac – Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke viszont leszögezte, amíg nem jutnak dűlőre Hamiltonnal, nem kezdenek el más versenyző után nézi.

„Azt gondolom, hogy ebben a csapatban az igazi érték a lojalitás és az integritás, és ezek abszolút a lista tetején vannak” – mondta a szakember.

„És Lewis helyzetének és céljainak megértése lesz a kulcsa annak a döntésnek, amit meghozunk. Nem fogunk halászatba kezdeni, mielőtt leülnénk egyeztetni Lewisszal.”

„Erre még nem került sor, de szeretnénk teljesen lezárni ezt a szezont, és aztán majd meglátjuk, hogyan alakul. Mert konszenzusos a partnerségünk, és fontos, hogy mindkét fél elégedett legyen.”

Wolff hozzátette, nem érzi szükségét annak, hogy minél hamarabb megegyezzenek a folytatásról.

„Nem hiszem, hogy van bármi ártalmas abban, ha nem jutunk gyorsan dűlőre” – fogalmazott.

„Amit tudok, hogy a lehető legerősebb versenyzőpárost szeretnénk – ez adott 2020-ra, van egy teljes évünk. Azt gondolom, az uborkaszezon hamarosan elkezdődik, szóval kezdődnek majd az egyeztetések. Hogy áprilisban, júliusban, vagy csak októberben tudjuk meg a versenyzőpárosunkat, nem fontos.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!