Mercedes: Nem Hamiltonnal van a baj - F1VILÁG.HU

Mercedes: Nem Hamiltonnal van a baj

HIRDETÉS
Toto Wolff szerint Lewis Hamilton teljesítményével nincs probléma a szezon második felében – sokkal inkább külső körülmények miatt tűnik úgy, hogy a brit nincs a topon.
2019 Mexican Grand Prix, Friday - LAT Images Mercedes Lewis Hamilton

A szezon második felében Hamilton mindössze egyetlen versenyt tudott nyerni, pedig az előző években a nyári szünetet követően általában újult erővel tért vissza a pályára, és az év végén óriási lendülettel versenyzett.

Hamilton az Orosz Nagydíjon tudott nyerni, előtte a Ferrari kétszer, az elmúlt versenyhétvégén, Japánban pedig csapattársa, Valtteri Bottas állhatott fel a dobogó legfelső fokára. 

Toto Wolffot, a Mercedes csapatfőnökét Mexikóban arról kérdezték, észrevettek-e bármi változást Hamiltonnal kapcsolatban, vagy ellenfelük, a Ferrari felemelkedése miatt nem tud úgy teljesíteni, ahogy korábban. 

„Oka van annak, hogy miért ez a helyzet” – válaszolta Wolff. „Úgy gondolom, hogy nagyon nehéz formában tartani magad, motiváltnak, energikusnak, lelkesnek lenni. Mi azok vagyunk, de ez nem triviális. Ám nem gondolom, hogy ez szerepet játszik nála a szezon második felében.”

„Úgy gondolom, hogy Valtteri feljebb tekert a játékban, ami jó a csapat számára, Lewis számára is, és jó ezt látni. A Ferrari is nagyon erős lett, és visszatért a nyári szünet után. Ők lettek a mérce, és az eredmény az lett, hogy mi nem tudtuk azokat az eredményeket hozni, amit a szezon első felében.”

„Szóval nem írnám ezt az ő számlájára mint versenyző, úgy gondolom, hogy még mindig nagyon jó helyen van. Sokkal inkább nem volt olyan autó alatta, amivel hozni tudná ezeket az eredményeket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!