Mercedes: Nem is alakulhatott volna rosszabbul ez a nap - F1VILÁG.HU

Mercedes: Nem is alakulhatott volna rosszabbul ez a nap

HIRDETÉS
Kiábrándító eredménnyel, pont nélkül zárta hazai versenyét, a Német Nagydíjat a Mercedes Forma-1-es csapata. Pedig az istálló nagy reményekkel vágott neki a versenynek, Lewis Hamilton szombaton pole-t szerzett a csapatnak.
Lewis Hamilton Mercedes

A kaotikus körülmények közepette egyszerűen nem jött ki a lépés a Mercedes pilótáinak: Hamilton és csapattársa, Valtteri Bottas többször is hibáztak, utóbbi versenyző ráadásul a falban végezte.

Hamilton ugyan célba ért, ám nem tudott pontot szerezni egy olyan futamon, ahol a balesetek mellett büntetések is sújtották.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója rendkívül csalódottan nyilatkozott a verseny után.

„Nem könnyíti meg a helyzetet, amikor ilyen napjaink vannak” – mondta a szakember.

„Tisztességesen indult a verseny, jó volt a tempónk, de nyilván jöttek az incidensek, az autótörések a trükkös körülmények közepette, majd a rossz döntések. Ilyenkor könnyen félresiklanak a dolgok.”

Hamilton autótörésével kapcsolatban a szakember kifejtette: „Balszerencsés volt, mert épp a bokszbejáratnál törte össze, és nem voltunk felkészülve, és rossz döntéseket hoztunk utána.”

Miközben Hamilton két kicsúszását is szerencsésen megúszta, Bottas az 1-es kanyarban csúnyán összetörte Mercedesét.

„Sokan mások is hibáztak, Leclerc szintén összetörte, de összességében ez egy rossz nap volt a versenyzőink számára. Egyszerűen nem is lehetett volna rosszabb” – magyarázta Wolff.

A Mercedes egyébként ezen a hétvégén 200. F1-es versenyét ünnepelte – ennek apropójából szombaton és vasárnap korhű ruhába öltöztek a csapattagok. Wolff azt mondja, talán jobban tették volna, ha a munkára koncentrálnak.

Hirdetés

„Ez is azt mutatja, hogy nem lehet bolondozni a személyzettel. A feladatra kell koncentrálni. Nem vagyunk babonásak, de hiszünk a karmában, és ez egy olyan nap, amiből sokat tanultunk.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!