Friss hírek

Mercedes: Nem játszottuk ki a Russell-kártyát a Hamiltonnal való tárgyalások során

A jogászokra dobott „csavart labdák” miatt csúszik Lewis Hamilton új Forma-1-es szerződése – ezt mondta a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff, aki egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy nem sikerül megállapodniuk a hétszeres világbajnokkal. A szakember hozzátette, George Russell pazar beugrását nem használják fel taktikaként az egyeztetések során.

Hamilton szerződése a 2020-as év végén járt le a német istállónál, és bár a szezon során többször kifejtették a felek, közös utakon szeretnék folytatni, továbbra sincs megállapodás köztük.

A legfrissebb hírek szerint főleg anyagi okai vannak a késlekedésnek: úgy tudni, Hamilton háromszor annyi fizetést szeretne kicsikarni, mint amennyit a Daimler fizetne a szolgálataiért.

Hirdetés
 

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff nemrég az osztrák ORF televíziónak beszélt az üggyel kapcsolatban – azt mondta, az sem könnyíti meg a helyzetet, hogy az egyeztetéseket a virtuális térben kell lebonyolítaniuk.

„A jogászok keményen dolgoznak. Természetesen nem könnyítjük meg a dolgukat akkor, amikor a Zoomon keresztül érvelgetünk, és csavart labdákkal dobáljuk őket. De Lewis Amerikában van most, én pedig itt. De egy ponton majd véglegesítjük” – fogalmazott a Mercedes csapatfőnöke.

Wolff azt mondja, bár a logisztikai kihívások miatt lelassult a folyamat, egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy nem sikerül dűlőre jutni.

„Így megy ez a tárgyalások során. Mindig más sarokból érkeztek meg, de ez teljesen normális. Igazán szolid alapokkal rendelkezik a mi kapcsolatunk. Óriási sikereket ünnepelhettünk együtt, és szeretnénk ezt folytatni a jövőben. De néha részleteiben kell megvitatni a dolgokat, ez pedig időbe telt – vagy még mindig időbe telik számunkra. De legkésőbb Bahrein előtt alá kell írnunk valamit.”

Wolff világossá tette, a Szahíri Nagydíj idején koronavírussal fertőződött Hamilton helyére beugró George Russell lenyűgöző formáját nem használják fel taktikaként a hétszeres bajnokkal való egyeztetések során.

„Soha nem játszottuk ki a George Russell-kártyát. Hihetetlenül jól szerepelt, és egy napon topautóba ülhet majd, de a mi hosszú távú partnerségünk egyáltalán nem arról szól, hogy fenyegető gesztusokat teszünk. Tudjuk, hogy közösen akarjuk folytatni a versenyzést. És most tárgyalnunk kell a szerződésről.”

Wolff egyébként nemrég elárulta, megfertőződött a koronavírussal, így egy időre pihenőre vonult.

„A semmiből jött egy pozitív koronavírus-tesztem” – mondta a szakember hétvégén Kitzbühelben. „Úgy terveztük, hogy itt leszünk pár napot. Most már 10 napja vagyok itt. De minden rendben. Nincsenek tüneteim, hála az égnek. Lehetett volna rosszabb is, de már kiszabadultunk a karanténból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mercedes: Nem játszottuk ki a Russell-kártyát a Hamiltonnal való tárgyalások során
Horner állítja, nem szegett szabályt a Red Bull
Hamilton a leggyorsabb a szingapúri nyitóedzésen!
Sajtóhír: De Vries aláírt az AlphaTaurihoz!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!