Mercedes: Nem jó ötlet provokálni a Ferrarit!

Fotó: Pirelli
Sebastian Vettel, Ferrari, Shell, Singha, Hublot, beauty

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff figyelmeztette a Forma-1 tulajdonosát, a Liberty Mediát, ne provokálják a Ferrarit.

Az olasz gyártó elnöke, Sergio Marchionne a minap egy interjúban ismét kifejtette, nem blöffölnek, amikor azt mondják, ha a Forma-1 szabályai nem lesznek elfogadhatóak számukra, kivonulnak a száguldó cirkuszból.

Marchionne szerint a Forma-1 sportigazgatója, a Ferrari korábbi sikerkovácsa, Ross Brawn úgy viselkedik, „mint Mózes”.

„Chase Carey-vel jó a kapcsolatom. 10 napja találkoztunk, és egy nagyon nyitott beszélgetést folytattunk” – mondta a Ferrari elnöke.

„De az nem érdekel, amikor Ross Brawn előáll és bejelenti, hogy a grid girlöknek menniük kell, és hogy milyeneknek is kell lenniük az új motor- és kasztniszabályoknak.”

„Úgy viselkedik, mint Mózes, amikor felolvassa a Tízparancsolatot. És amikor felhívom Mózes főnökét, ő csak azt mondja, hogy az egy személyes vélemény volt… És én nem akarok ilyenekben részt venni. Le akarok ülni azokkal, akik tényleg érintettek. Nem segít, ha bevonjuk a médiát.”

A Mercedes sportprogramját vezető Toto Wolff inkább a Ferrari felé húz – a szakember szerint hiba provokálni az olaszokat.

„Jelenleg olyan erőforrásaink vannak, melyek a valaha volt legerősebb és leghatékonyabb versenymotorok” – mondta Wolff a Welt am Sonntag című lapnak.

„Az új motorszabályokkal lehetőségünk van optimalizálni ezt. De kifejleszteni egy olyan motort, ami nem felel meg az elektronikai, hatékonysági és erőre vonatkozó sztenderdeknek, az nem olyasvalami, amit mi szeretnénk.”

Arra a kérdésre, hogy tart-e attól, hogy a Ferrari kivonul a Forma-1-ből, Wolff így felelt: „Nem félek, de Marchionnét komolyan kell venni.”

„Nyugodt vagyok, mert a Ferrari a Forma-1, a Forma-1 pedig a Ferrari. De ha én lennék a Liberty Media, a Forma-1 új promótere, nem provokálnám tovább Marchionnét elfogadhatatlan javaslatokkal, követelményekkel, vagy értelmetlen változtatásokkal.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!