Mercedes: Nem mi leszünk a favoritok Szingapúrban

Nehéz hétvégére számít Szingapúrban a Mercedes Forma-1-es csapatának versenyzőpárosa – Lewis Hamilton és Nico Rosberg állítják, a kanyargós utcai pálya sokkal jobban kedvez riválisaiknak.


Nehéz hétvégére számít Szingapúrban a Mercedes Forma-1-es csapatának versenyzőpárosa – Lewis Hamilton és Nico Rosberg állítják, a kanyargós utcai pálya sokkal jobban kedvez riválisaiknak.

Bár a német istálló idén 1 verseny kivételével valamennyi győzelmet bezsebelte, a szűk és kanyargós szingapúri versenypálya inkább a Ferrarinak és a Red Bullnak kedvezhet.

„Tavaly nem volt valami jó hétvégénk itt, de remélhetőleg ezen már túl vagyunk. Néhány nap múlva kiderül!” – mondta Hamilton, aki ezzel együtt tudja, nagyon nehéz dolguk lesz hétvégén.

„Nem lesz sétagalopp. Még 2014-ben sem volt egyszerű dolgunk, amikor győztünk. A Ferrari és a Red Bull oda fogja tenni magát, szóval küzdenünk kell, ha ott leszünk elöl. De én imádom a harcot, szóval izgatottan várom, hogy alakul.”

A Mercedes másik versenyzője, Nico Rosberg szerint a Red Bull lesz a legveszélyesebb az éjszakai futamon.

„Természetesen nem lesz könnyű dolgunk. Ez egy Red Bull-pálya, és tavaly nem voltunk jók itt. Viszont hiszek a csapatban és magamban is. Minden hétvégére azzal a céllal érkezek meg, hogy megnyerem a futamot.”

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója hozzátette, nem szabad elkövetniük azt a hibát, hogy a szezon eddigi versenyei alapján favoritnak gondolják magukat Szingapúrban.

„Az olaszországi remeklés után Szingapúrban nagy kihívás vár ránk” – mondta a szakember.

„Egyetlen csapat sem szerzett még kettős győzelmet itt – és ennek jó okai vannak. Ahogy korábban is láttuk már, egyetlen probléma számos másikat generálhat a hétvége előrehaladtával. Szóval mindent optimalizálnunk kell, hogy jó eredményt érjünk el. Tavaly nem jött össze, és bár úgy hisszük, mostanra már tudjuk, hogy miért, csak a versenypályán derülhet ki, hogy igazunk van-e.”

„Kíváncsiak és izgatottak vagyunk, hogy alakul majd. A Ferrari tavaly remekül ment ezen a pályán, ami nagyon fekszik a nagy leszorítóerőre hangsúlyt helyező filozófiának, amit a Red Bull is követ.”

„Szóval nem szabad elkövetnünk azt a hibát, hogy favoritnak gondoljuk magunkat a hétvégét megelőzően.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS