Friss hírek

Mercedes: Nem mi vagyunk a vb-cím esélyesei

Papíron nem a Mercedes az esélyese a 2021-es Forma-1-es világbajnokságnak – mondja a német istállót irányító Toto Wolff, kinek versenyzője, Lewis Hamilton két futammal a szezon vége előtt 8 pontos hátrányban van.

Az összetett pontversenyt a Red Bull holland pilótája, Max Verstappen vezeti, a konstruktőri tabellán azonban jelenleg a Mercedes van elöl 5 pontos előnnyel.

Hamilton remek formában van, hiszen a legutóbbi két versenyt magabiztosan nyerte meg, Toto Wolff azonban azt mondja, nem ők az idei bajnokság esélyesei.

Hirdetés
 

„8 pontos hátrányban vagyunk, és minden egyes hétvégén a csúcsformánkat kell nyújtanunk, ahogy tettük azt Brazíliában és Katarban is” – mondta a Mercedes-főnök.

„Csak akkor van esélyünk megnyerni a bajnokságot, ha így teszünk. Még minden teljesen nyitott, de papíron nem mi vagyunk az esélyesek.”

„Én a pénzügyi világban mozgok, ezért a valószínűségek képezik annak alapját, ahogy dolgozom, és eszerint nem mi vagyunk az esélyesek.”

Wolff hozzátette, egyszerű a képlet, nyerniük kell ezen a hétvégén, illetve az abu dhabi szezonzárón is.

„Nagyon egyszerű. Meg kell nyernünk mindkét versenyt. Ez a legegyszerűbb megoldás. Soha nem adjuk fel, de Mexikó után nagyon sötétek voltak a kilátásaink. Most sokkal jobb a helyzet, a mi kezünkben van a dolog, és ez rendkívül izgalmas, nyilván azzal a rengeteg nyomással, amellyel ez jár.”

A Mercedes első embere beszélt arról is, számos tényezű sülhet el balul az év utolsó két versenyhétvégéjén.

„Sok a kockázat, hiszen egy futamgyőzelem nemcsak a leggyorsabb autón és leggyorsabb versenyzőn múlik, hanem a megbízhatóságnak is komoly szerepe van, ez adja a motorsport esszenciáját.”

„Összefoglalva viszont, soha nem gondoltuk volna, hogy a bajnoki címért fogunk harcolni a szezon ezen szakaszában. Volt két fantasztikus hétvégénk, és még több ilyenre lesz szükségünk, hogy a vb-címért csatázzunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!