Mercedes: Nem sokat tehettünk a Ferrari ellen - F1VILÁG.HU

Mercedes: Nem sokat tehettünk a Ferrari ellen

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint az Orosz Nagydíj időmérő edzésén ez volt a maximum, amit elérhettek, ezért elégedettnek kell lenniük.
SOCHI AUTODROM, RUSSIAN FEDERATION - SEPTEMBER 27: Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10 during the Russian GP at Sochi Autodrom on September 27, 2019 in Sochi Autodrom, Russian Federation. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Az Orosz Nagydíjon Lewis Hamilton a 2., Valtteri Bottas pedig az 5. rajthelyet szerezte meg, ám a brit lemaradása 4 tizedmásodperc volt a pole-t megszerző Leclerc mögött.

A Mercedes tartott attól, hogy száraz időjárás esetén nem tudják majd felvenni a versenyt a Ferrarival a szocsi versenypályán, éppen ezért Hamilton nagyon boldog volt, amikor kiderült, Sebastian Vettelt sikerült legyőzniük 23 ezredmásodperccel. 

A szocsi egyenesek a Ferrarinak kedveznek, a Mercedes pedig küszködött a hétvége eddigi részében. Hamilton és Bottas egyébként a többiektől eltérő taktikán lesz majd a holnapi versenyen, ugyanis ők a közepes abroncsokon rajtolnak majd. 

Toto Wolff elmondta, nagyon örül az eredménynek, hiszen jobb rajtpozíciót értek el, mint amire a hétvége elején számítottak. 

„Nagyon örülök a csapatnak, mert Lewis mindent kipréselt ebből a körből” – nyilatkozta a csapatfőnök. 

„A mérnöki csapat tényleg mindent kihozott a csomagunkból ezen a hétvégén, de 7-8 tizedmásodperces előnnyel szemben ez minden, amit itt tehetünk” – utalt Wolff a Ferrari egynesbeli előnyére. „Nagyon boldog vagyok az eredmény miatt.”

Valtteri Bottas Max Verstappen rajtbüntetése miatt egyébként egy hellyel előrébb kerül, így a 4. pozícióból rajtolhat majd a vasárnapi versenyen. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!