Friss hírek

Mercedes: Nem tudjuk, a Ferrari mit ért el a motorfejlesztéssel

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója egyelőre csak bízik benne, hogy a továbbfejlesztett motor előnyükre válik az F1-es Belga Nagydíj hétvégéjén.

Mindkét pénteki szabadedzésen a Ferrari volt a leggyorsabb, a második tréningen azonban közvetlenül Kimi Räikkönen mögött a Mercedesek zártak. Lewis Hamilton közel 2, Valtteri Bottas pedig 4 tizedmásodperccel maradt el a legjobb időeredménytől.

A Ferrari és a Mercedes is továbbfejlesztett erőforrással vág neki a Belga Nagydíjnak a nyári szünetet követően. Wolff elmondta, egyelőre úgy látják, hogy közel azonosak az erőviszonyok a Ferrarival, azonban a közepes gumikeveréken még javulniuk kell szombatig.

„Úgy gondolom, egy körön jól teljesítettünk. Nagyon szoros volt a Ferrarival. A lágy gumikon nem voltunk rosszak, de a közepes abroncsokkal nem annyira ment jól a dolog” – nyilatkozta Wolff.

„Ez a harmadik erőforrás, és már csak Spa és Monza az a két pálya, amelyek erőigényesek. Kis lépést tettünk előre, meglátjuk, hogy ezt hogyan tudjuk előnyünkre fordítani a szombati időmérőn. Az előző motorfejlesztésekkel sikerült fejlődést elérnünk.”

Nem tudom, hogy a Ferrarinál hogy alakultak a dolgok. Majd holnap, a Q3-ban látjuk a valóságot. Remélem, hogy helyes lépéseket tettünk” – folytatta a Mercedes-főnök.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!