Friss hírek

Mercedes: Nem véletlen, hogy a Red Bull ragaszkodik a Honda-motorokhoz

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff szerint a Red Bull nagyon sikeres lehet a következő években, amennyiben továbbra is a Honda motorjait használja majd.

A japán gyártó ugyan 2021 végén kivonul a Forma-1-ből, a Red Bull azonban minden követ megmozgat annak érdekében, hogy az ezt követő időszakban is a Honda motorjait használják.

Ehhez viszont elengedhetetlen volna, hogy befagyasszák a motorfejlesztéseket 2022-től, hogy az energiaital-gyárosok saját maguknak készíthessék el a Honda-motorokat a már meglévő tervek alapján.

Hirdetés
 

Toto Wolff szerint nem véletlen, hogy a Red Bull szeretné tovább használni a Honda V6-osait, hiszen a japánok rengeteget javítottak azon az elmúlt időszakban, ráadásul további fejlesztések várhatóan motorfronton.

„A Red Bull nemcsak egy versenycsapat, egy nagyon sikeres versenycsapat, hanem egy mérnöki vállalat is” – mondta Wolff.

„Úgy tűnik, a Honda remek munkát végzett az erőforrás fejlesztésével. Van néhány remek dolog érkezőben, és jövőre azért még itt lesznek, beleadnak mindent, hogy sikeres bajnokságot zárjanak.”

„Ezért gondolom azt, hogy a Red Bull nagyon sikeres lehet a Honda szellemi tulajdonának használatával és fejlesztésével. De aztán – középtávon – mindannyian újítani fogunk, elkezdünk egy új motorkoncepción dolgozni, amit már 2024-ben, vagy 2025-ben be lehet vezetni.”

„Véleményem szerint nemigen lennének hajlandóak arra, hogy újra ügyfélcsapat legyenek. Őszintén hiszem, hogy a Honda nagyon jó munkát végzett, és olyan teljesítmény van érkezőben, ami önbizalmat ad a Red Bullnak. Ugyanakkor viszont megértem, hogy nem akarnak költekezési háborúba bocsátkozni a többi motorgyártóval a motorok fejlesztését tekintve.”

Wolff arról már korábban beszélt, hogy a Mercedes támogatná a motorfejlesztések befagyasztását – noha a Ferrari és a Renault jelezte, ők mindenképpen ellene voksolnak majd.

„Egy abszolút értelmes javaslat ez, amit támogatni szeretnék. Szerintem a Red Bull egy rendkívül fontos brand a Forma-1 számára, és meg kell tennünk mindent, amit csak lehet, hogy megtartsuk két csapatukat a Forma-1-ben, és segítsük őket annak lehetőségével, hogy gyakorlatilag gyári státuszban maradjanak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mercedes: Nem véletlen, hogy a Red Bull ragaszkodik a Honda-motorokhoz
Norris már most a McLaren vezéreként tekint saját magára
Brawn: Schumacher megérdemelten versenyez az F1-ben
A BMW nem akar visszatérni a Forma-1-be
Hat pilóta közül választ az Alpine, ahol még mindig Piastri miatt sopánkodnak
Hamilton a 2021-es vereség miatt tovább marad az F1-ben

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!