Mercedes: Nem volt könnyű dönteni Hamilton utolsó kerékcseréjéről - F1VILÁG.HU

Mercedes: Nem volt könnyű dönteni Hamilton utolsó kerékcseréjéről

HIRDETÉS
Nem volt könnyű döntenie a Mercedes Forma-1-es csapatának arról, hogy kihívja-e Lewis Hamiltont a Magyar Nagydíj utolsó köreiben friss abroncsokért.
2020 Hungarian Grand Prix, Friday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes

A brit pilóta magabiztosan vezetett a versenyben, abroncsai azonban igencsak elfogytak a futam végére, ráadásul egy friss garnitúra gumival Hamilton harcolhatott volna a leggyorsabb körért is.

Nagyjából 10 körrel a vége előtt Hamiltonnak jelezték is, hogy hajtson a bokszba, de aztán végül a pályán tartották őt – végül néhány körrel a leintés előtt hívták ki kerékcserére, melyet követően megfutotta a leggyorsabb kört, és megnyerte a futamot.

A Magyar Nagydíj leintése után Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója elárulta, nem volt könnyű döntés kihívni a címvédőt, hiszen Hamilton előnye Max Verstappennel szemben soha nem volt olyan kényelmes, hogy könnyedén vissza is jöjjön a holland elé. Ráadásul egy kerékcsere akarva akaratlanul is kockázatokat rejt magában.

„A kommunikációnk nem volt tiszta ezen a ponton, mert a délelőtti értekezleten abban állapodtunk meg, hogy nem fogunk kimenni a bokszba azért, hogy rámenjünk a leggyorsabb körre, mert túl kockázatos” – mondta a Mercedes csapatfőnöke újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak nyilatkozva a verseny után.

„Viszont az, hogy kihívjuk őt a 60 kör környékén annak érdekében, hogy levédjük magunkat arra az esetre, ha bejön a biztonsági autó, helyes döntés lett volna. Viszont az előnyünk soha nem volt kellően kényelmes, ráadásul forgalomba is kerültünk a lekörözöttek miatt.”

„Folyamatosan kommunikáltunk Lewisszal, és volt is némi zavar, és 3 körrel a vége előtt végül behívtuk őt, hogy rámehessen a leggyorsabb körre. De azt gondolom, sokat tanulhatunk a garázzsal és a versenyzővel folytatott kommunikációból, mert az nem volt tökéletes. Viszont végül jött az eredmény.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!