Mercedes: Nincs garancia a Red Bull-fölényre Mexikóban - F1VILÁG.HU

Mercedes: Nincs garancia a Red Bull-fölényre Mexikóban

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff szerint semmi garancia nincs arra, hogy a Red Bull a korábbi évekhez hasonlóan idén is erős lesz Mexikóban.
2021 Turkish Grand Prix, Friday - Jiri Krenek Toto Wolff

Az energiaital-gyárosok a korábbi évekből kiindulva magabiztosan érkezhetnek meg a hétvégi verseny helyszínére, a tengerszint felett magasan elhelyezkedő mexikóvárosi pálya ugyanis eddig nagyon feküdt versenyautójuknak.

Max Verstappen jelenleg 12 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot, míg a konstruktőri versenyben a Mercedes áll az élen 23 pontos előnnyel.

Toto Wolff, a német istálló csapatfőnöke a folytatásban is rendkívül izgalmas küzdelemre számít, egyútt néhány mondatban visszatekintett a legutóbbi, austini versenyre, mely végül Versappen győzelmét hozta.

„A legutóbbi, texasi verseny volt a bizonyíték arra, mennyire intenzív az idei bajnoki küzdelmek” – fogalmazott Wolff. „Kihívást jelent, mindkét csapatot magasabb szintre készteti, és az a pozitív nyomás, amit magunkra helyezünk, igazán élvezetessé teszi ezt a harcot. Nem is szeretnénk másképp!”

„Lewis tökéletes hajszát produkált az alternatív stratégiával, próbálta elhappolni a győzelmet a nagyon gyors Max elől. Végül nem volt elég, de tudjuk, hogy mindent beleadtunk, Lewis pedig fáradhatatlanul harcolt a győzelemért.”

„Valtteri is nagyon jól vezetett, miután nehéz helyzetből indult a rajtbüntetése miatt, ami helyes döntést volt részünkről a hátralévő öt versenyt tekintve. Pozíciókat nyert, értékes pontokat szerzett, ez pedig hasznos volt számunkra a konstruktőri küzdelem szempontjából.”

A hétvégi Mexikói Nagydíjjal kapcsolatban Wolff kifejtette, idén számos esetben láttuk már, hogy a múltbéli eredményekből nemigen lehet kiindulni.

„A Red Bull nagyon jól teljesített itt korábban, nekünk pedig nem ez volt a legerősebb pályánk. Idén viszont láthattuk, hogy bármi megtörténhet, és azokon a pályákon, ahol korábban gyenge voltál, hirtelen erős lehetsz, és fordítva. Ez is egyfajta ismeretlen tényező, ami csak növeli az izgalmakat.”

„Továbbra is versenyről versenyre haladunk, próbálunk a lehető legjobban felkészülni, és úgy érkezünk meg Mexikóba, hogy készen állunk a pénteki munkára, szeretnénk jól kiismerni az autó teljesítményét, és onnan építkezni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!