Mercedes: Nincsenek negatívumok az új fejlesztésekkel kapcsolatban - F1VILÁG.HU

Mercedes: Nincsenek negatívumok az új fejlesztésekkel kapcsolatban

Semmi negatívummal nem találkozott a Mercedes Forma-1-es csapata új fejlesztéseivel kapcsolatban Monacóban – erről beszélt a német istállót irányító Toto Wolff.

Az ezüstnyilak eredetileg már a múlt hétvégére tervezett Emilia-Romagna Nagydíjon pályára vitték volna jelentős fejlesztési csomagjukat, a verseny törlése miatt azonban annak debütálását csak Monacóban tudták megejteni. Bár a kanyargós utcai pálya nem éppen ideális helyszín a fejlesztések bevetéséhez, a Mercedesnél problémamentesen zajlott a továbbfejlesztett autó tesztelése – erről Toto Wolff csapatfőnök beszélt pénteken.

„Monaco miatt nehéz, itt nagyon nehéz megítélni” – mondta a szakember a Motorsport.com című internetes lapnak. „De legalább nem láttunk olyan viselkedést az autótól, amit igazán negatívumként lehetne értékelni.”

 

Arra a kérdésre, hogy a továbbfejlesztett versenyautó kellő önbizalmat tud-e adni a versenyzőknek, a Mercedes-főnök így válaszolt: „Soha nem hallottam egy versenyzőtől Monacóban azt, hogy jól érzi magát! Azt gondolom, mindig pengeélen táncolnak. Láthattuk ezt [Carlos] Sainz esetében is. Szóval sok dicséret nem hangzott el, de határozottan a helyes irányba mennek a dolgok.”

Wolff beszélt arról is, büszke arra a munkára, amit a Mercedesnél végeztek az elmúlt hónapokban: „Látható, hogy a teljes kocsitest más, az első felfüggesztés és a padlólemez is. Óriási munkát végzett mindenki Brackley-ben, most pedig ez jelenti az új alapot számunkra, ebből kell merítenünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!