Mercedes: Nonszensz, hogy ki akarunk vonulni az F1-ből! - F1VILÁG.HU

Mercedes: Nonszensz, hogy ki akarunk vonulni az F1-ből!

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff nonszensznek nevezte azokat a pletykákat, melyek szerint a német istálló a száguldó cirkuszból való kivonulást tervezi.

Az elmúlt hetekben olyan hírek kaptak szárnyra a nemzetközi sajtóban, melyek szerint az anyacég Daimler azt fontolgatja, kivonja a Mercedest az F1-ből a 2020-as szezont követően.

A német istálló hétfőn egy hosszú távra, 5 évre szóló szponzori együttműködést jelentett be az INEOS nevű vállalattal, mely az első komolyabb jele annak, hogy a Mercedes a Forma-1-ben marad a következő években is.

„Mint mindig, most is hosszú távra tervezünk. Az F1 nagyszerű marketingplatformot kínál a brandünk számára” – fogalmazott Toto Wolff a hétfői, Londonban megtartott sajtótájékoztatón.

„Versenyautókat és utcai autókat építünk. A Forma-1 a hibrid technológia csúcsplatformja. Ez olyasvalami, amit nem kommunikálunk eléggé, és amire nagyobb hangsúlyt kellene fektetnünk. Nagyon szeretjük ezt a platformot, de egyeztetéseket folytatunk a kereskedelmi jogok birtokosával, és vannak dolgok, amiket tisztázni kell.”

„De ez a partnerség egyértelműen olyasvalami, ami azt jelzi, hogy folytatni akarjuk sikeres utazásunkat a Forma-1-ben.”

Wolff hozzátette, nem igazak azok a hírek, melyek szerint a Daimler a Mercedes F1-es csapatának megszüntetésével szeretne spórolni.

„Az F1 mindig hatalmas címlapokat kínált a téli szünetben. A versenypályán zajló események és küzdelmek hiánya közben mindent el lehet adni azzal, ha bedobnak egy ilyen bombát. Ebből a szempontból mindig nagyon meglepődök, hogy van egy bolond, aki ír valamit egy internetes oldalon, amit aztán felkapnak – viszont az egész sztori abszolút nonszensz, amit a Daimler ügyvezetője másnap világosan el is mond. Ez az egyik része a történetnek.”

„A másik az, hogy bármiben, amit csinálunk, meg kell kérdeznünk magunktól, hogy ez a megfelelő aktivitás? Mi, Daimlerként látjuk az előnyeit annak, amit a Forma-1 marketingplatformként kínál számunkra, és látjuk az adatokat. És ez az alapfeltétele annak, hogy miért is csináljuk.”

A Mercedes-főnök hozzátette, most, hogy a Petronas mellett az INEOS-szal is egy komoly szponzori megállapodást kötöttek, ráadásul 2021-ben bevezetik a költségvetési plafont az F1-ben, a Daimler számára abszolút jövedelmező lehet a sportág.

„Pontosan ez az, amit célul tűztünk ki. A marketing, amit beleteszünk, óriási, és meg kellene térülnie a beruházásoknak. Az amerikai sportágak többsége esetében – az NFL-ben, vagy az NBA-ben – azt látjuk, hogy jövedelmező franchise-ok. Nekem pedig szintén ez a személyes célom a Forma-1-ben.”

Fotó: Mercedes

Wolff kifejtette, az új Concorde-egyezménnyel kapcsolatos egyeztetések jelenleg is folyamatban vannak.

„Jelenleg is zajlik ez a folyamat – bonyolult szerződések tömkelege, háromoldalú szerződések az FIA, a kereskedelmi jogok birtokosa és a csapatok között. Időre van szükség, az ördög pedig a részletekben rejlik. Szóval nem akarok konkrét dátumot meghatározni, hiszen van néhány dolog, amiben még meg kell állapodni.”

„De folyamatban van a dolog. Minden érdekelt azt szeretné, ha még a 2021-es szezon kezdete előtt lezárhatnánk az ügyet, máskülönben elég kellemetlen helyzetbe kerülünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!