Friss hírek

Mercedes/Red Bull: Nagyon nincs rendben, amit a Ferrari és az FIA művelt!

Dühösen reagált a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Ferrari „titkos alkujára” a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff, valamint a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko. Szerdán 7 csapat hivatalosan állást foglalt a furcsa ügyben, és a helyzet azonnali tisztázását kérték.

A Nemzetközi Automobil Szövetség még múlt pénteken adott ki közleményt arról, hogy azt követően, hogy hónapokon át vizsgálta a Ferrari V6-os erőforrását, „bizalmas megállapodást” kötött az olasz istállóval.

Hogy ez pontosan mit is jelent, arról csak találgatni lehet – és természetesen találgatnak a riválisok is, akiket valósággal sokkolt a múlt héten nyilvánosságra került ügy.

A riválisok ezért összefogtak, és a Ferrari-motorokat használó Haas és Alfa Romeo kivételével szerdán közös közleményt adtak ki. Ebben az ügy azonnali tisztázását kérték, sőt, jogi lépéseket is kilátásba helyeztek.

Szerda délután megszólalt Toto Wolff, a Mercedes főnöke, valamint Helmut Marko is, akiket szintén megdöbbentett az ügy.

„Az egész ügy egy hatalmas katyvasz! Nagyon nincs rendben, amit a Ferrari csinált, de az még kevésbé, ahogy az FIA kezelte mindezt. Az összes többi csapat dühös” – fogalmazott a Mercedes csapatfőnöke.

Dühösen nyilatkozott Helmut Marko is, aki szerint botrányos, ahogy a Nemzetközi Automobil Szövetség eljárt ebben a helyzetben.

„Az FIA viselkedése az igazán botrányos. Valójában utasítanunk kellene a Red Bull csapatfőnökét, Christian Hornert, hogy pereljen azért a 24 millió dollárért, amit mi kaptunk volna a konstruktőri bajnokságban elért 2. helyért, amennyiben a Ferrarit megfelelően megbüntetik” – magyarázta a szakember. „Hihetetlen, hogy ilyen megállapodás születhetett.”

Marko arra is rámutatott, nemcsak az F1 pénzdíjazási rendszerében veszítettek jelentős összegeket, hanem azért is, mert a legtöbb szponzori szerződésük teljesítményalapú, ha tehát a 2. helyen végeztek volna a csapatbajnokságban, jóval több pénz ütötte volna a markukat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Ajánlott híreink
Mercedes/Red Bull: Nagyon nincs rendben, amit a Ferrari és az FIA művelt!
Verstappen: Egy Mercedesszel is 2 tizeddel gyorsabb lennék Hamiltonnál
Marko: Gasly nem megy az Alpine-hoz, de a Red Bullhoz se
Rosberg nem akar F1-es csapatfőnök lenni
Ajánlott híreink

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!