Mercedes: Rosberg nem került nagy hátrányba

A Mercedes technikai igazgatója, Paddy Löwe szerint Nico Rosberg vissza fog vágni, miután egy nem várt technikai probléma miatt a teljes másfélórás második szabadedzést ki kellett hagynia a Brit Nagydíjon.


A Mercedes technikai igazgatója, Paddy Löwe szerint Nico Rosberg vissza fog vágni, miután egy nem várt technikai probléma miatt a teljes másfélórás második szabadedzést ki kellett hagynia a Brit Nagydíjon.

A szakember szerint Rosberg nem kerül komoly hátrányba a vízfolyás miatt kihagyott edzés miatt, hiszen a csapattársa, Lewis Hamilton által gyűjtött adatokat használhatja és profitálhat belőlük.

„Természetesen nem ideális a helyzet Nico számára, hiszen nem tudott eleget gyakorolni a mai nap folyamán” – mondta Löwe a Sky Sport F1-nek.

„Azonban így is sikerült sok adatot begyűjteni, hiszen Lewis remek munkát végzett a második edzésen, ahol a lágy és a közepes gumikat is kipróbálta mind alacsony, mind magyas üzemanyagszinttel.”

„Úgy érezzük, hogy sikerült elég adatot összegyűjteni ahhoz, hogy az időmérőre és a versenyre is megfelelően felkészítsük autóinkat, és Nico profitálhat a Lewis által negyűjtött információkból.”

„Már Ausztriában is láthattuk, hogy három lila szektort futott, pedig kihagyta a harmadik edzést. Szóval megvan a tehetsége és képessége hozzá.”

„Az első edzésen láthattuk, hogy egy miniverseny van kialakulóban Lewis és Nico között, ami még érdekesebbé teszi a hétvégét, hiszen remekül teljesítenek.”

Ami a technikai problémát illeti, Löwe egyelőre nem tudja, hogy pontosan mi okozhatta a meghibásodást, azonban csapata a biztonsági vonalat választotta.

„Hogy őszinte legyek, nem tudom, mi volt az oka a meghibásodásnak” – magyarázta a szakember. „Az autót megvizsgáltuk, és egy apró vízfolyást vettünk észre, ami csak az edzés előtt nem sokkal derült ki.”

„Bíztunk abban, hogy orvosolni tudjuk a hibát, mert tényleg csak egy nagyon apró folyás volt, de aztán a motor megóvása érdekében úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk.”

„Ez egy pénteki motor, szóval nem tervezzük, hogy ezzel fogunk futni versenyen a szezon hátralévő részében, de még ez is előfordulhat, ha arra szükség lesz, szóval nem akartunk kockáztani.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!