Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Mercedes: Rosberg tempója meglephette Hamiltont

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Mercedes: Rosberg tempója meglephette Hamiltont

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, véleménye szerint Lewis Hamiltont igencsak meglepte, hogy csapattársa, Nico Rosberg ilyen kiváló tempót tudott diktálni a 2013-as bajnokság első versenyein.


A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, véleménye szerint Lewis Hamiltont igencsak meglepte, hogy csapattársa, Nico Rosberg ilyen kiváló tempót tudott diktálni a 2013-as bajnokság első versenyein.

Hamiltonnak négy futam óta csak múlt hétvégén, Kanadában sikerült először jobbnak lennie az időmérőn Rosbergnél, aki korábban sorozatban három pole pozíciót is bezsebelt a Mercedes színeiben – Monacóban pedig nyerni is tudott.

A 2008-as év világbajnoka bevallottan küszködött a csapat autójával a szezon első versenyein, főleg a féktávokon szenvedett sokat – Wolff szerint azonban Hamiltont Rosberg remeklése is meglepte.

„Talán meglepődött Nico tempóján. A médiában nagyon sokat cikkeztek az elmúlt hetekben, hogy nem mindig volt egyértelmű Nico tempója Michaellel [Schumacher] összehasonlítva, vagy a Williamsnél eltöltött idők során” – mondta a szakember.

„Most Nico nagyon gyorsnak bizonyult, ez pedig meglepte Lewist. De nem hinném, hogy ez olyan nagy probléma lenne számára. Láthattuk, hogy Kanadában is erős volt, és jó esélye volt a pole-ra egészen addig, amíg el nem vétett egy féktávot. Szóval azt hiszem, nagyszerű versenyeket látunk még tőle, efelől kétségem sincs.”

A Mercedes motorsport-igazgatója emellett kifejtette, ostobaságnak tartja azokat a feltevéseket, melyek szerint Hamiltonra nincs jó hatással az a nagy szabadság, amit a Mercedesnél kap.

„Más itt, mint a McLarennél, megpróbálunk szabadságot adni neki, de nem emiatt nem tud úgy teljesíteni, ahogy szeretne. Nico remek formában van, megmutatta, hogy egy toppilóta, és ez a legjobb szituáció a csapat számára. Kétlem, hogy volna bármi okunk is azt mondani, hogy Lewisnak problémái vannak, vagy küszködik. Még túl korán van a bajnokságban. A csapat még csak most kezdett el dolgozni vele, Nico pedig már jó néhány éve itt van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!