Mercedes: Russell és Bottas között ez nem szétlövés a 2022-es ülésért - F1VILÁG.HU

Mercedes: Russell és Bottas között ez nem szétlövés a 2022-es ülésért

HIRDETÉS
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint egyáltalán nincs arról szó, hogy Valtteri Bottas és George Russell között egy szétlövés zajlana a 2022-es F1-es ülésért a Szahíri Nagydíjon.
2020 Sakhir Grand Prix, Thursday – LAT Images Valtteri Bottas George Russell Mercedes

George Russell jó formában kezdett a Mercedesnél, miután lehetőséget kapott arra, hogy a koronavírusos Lewis Hamilton helyett beugorjon a világbajnok istállóhoz: a brit pilóta megnyerte az első két szabadedzést. 

A kérdésre, Russell teljesítménye hatással lehet-e a 2022-es versenyzői párosra, vagyis gyakorlatilag egy szétlövés, azaz döntő csata zajlik-e Bottas és a fiatal versenyző között, Wolff így válaszolt: 

„Nem, egyáltalán nem. Hallottam ezt a pletykát, de nem lehet ezt szétlövésnek nevezni, ha egy vagy két versenyről van szó. Ez nem ad jelentésekkel teli adatot vagy ilyesmit” – mondta a csapatfőnök. 

Ettől függetlenül természetesen jó hatással lehet Russell pályafutására, ha erős teljesítményt nyújt a hétvégén, azonban nem ez fog dönteni a Mercedesnél a jövőben.

„Ha George jól teljesít, az előirányozza, hogy egy napon egy jó autóban lesz, és remélhetőleg győzelmekért és bajnoki címekért harcolhat” – mondta a szakember. „De ez messze van. Ezt tudja. Egyszerűen jó munkát kell végeznie és nem szabad hibáznia.

„Ez nem „szétlövés”. Teljesen megbízunk Valtteriben és lojálisak vagyunk hozzá, ahogy mindig is” – folytatta Wolff.

„Tudjuk, hogy a következő évben Lewisszal és Valtterivel fogunk versenyezni. Hogy 2022-ben hogyan alakul a szezon, az azon fog múlni, hogy milyen lesz a 2022-es évünk, és nem George teljesítményén egy bahreini oválon és az Abu Dhabi szezonzárón.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!