Friss hírek

Mercedes: Russellnek meg kell szabadulnia a hibáktól

Nem feltétlenül tempójának javítására, hanem a hibák kiküszöbölésére kell nagy hangsúlyt fektetnie a közeljövőben George Russellnek ahhoz, hogy egy szép napon egy topcsapat színeiben harcolhasson a világbajnoki címekért – mondja Toto Wolff, aki továbbra is nagyon hisz a fiatal brit pilótában.

Russell a tavalyi Szahíri Nagydíjon a koronavírusos Lewis Hamilton helyett ugorhatott be a Mercedes autójába, debütálása pedig igencsak meggyőzőre sikeredett: az időmérőn alig maradt el rutinos csapattársától, Valtteri Bottastól, a futamon pedig hatalmas léptekkel haladt a győzelem felé – egészen addig, míg csapata el nem követett egy hatalmas hibát a bokszutcában.

A fiatal brit versenyző idén újra a Williams színeiben áll rajthoz a Forma-1-ben, ám jó esélye van arra, hogy 2022-ben már a Mercedes pilótája legyen.

Bár sokak szerint Russell már szahíri beugrásakor bizonyította, kiérdemelte a világbajnok istálló ülését, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke óvatosságra int, szerinte az idei szezon a Williamsnél még nagyon fontos lesz az ifjú pilóta számára.

Wolff szerint Russellnek meg kell szabadulnia az olyan hibáktól, mint amilyet például az imolai versenyen elkövetett – ahol a biztonsági autó mögött haladva kicsúszott, elesve ezzel a pontszerzéstől.

„Ahhoz, hogy az ember Forma-1-es világbajnoki címeket nyerjen, a lehető legkevesebb hibát kell elkövetni. És ezt csak rutinnal, tapasztalattal lehet elérni” – mondta a szakember a Motorsport.com című internetes portálnak. „A Mercedes elvárja az efféle teljesítményszintek fenntartását. Ez az oka annak, hogy időt kell adni a fiataloknak.”

„Mert bármennyire is elhalmozzák őket az olyan teljesítmények után, mint amilyet George-tól is láttunk, a fiatal versenyzőket kritizálni is fogják, méghozzá gyorsan, amikor elkövetnek egy hibát az olyan nagy nyomás alatt, mint amilyen jellemző egy topcsapatnál.”

Wolff szerint Russellnek bőven van még lehetősége fejlődni, azt azonban világossá tette, nagyon hisz a fiatal brit pilótában.

„Hittünk George-ban, mert nem sok olyan versenyző van, aki újoncként juniorbajnokságokat nyert, főleg nem az olyan rendkívül versenyképes sorozatokban, mint a GP3, vagy a Forma-2. Számunkra az, hogy beültethettük őt Lewis helyére, egy lehetőség volt arra, hogy megerősítést nyerjünk azzal kapcsolatban, amit George-ról gondoltunk. Sajnálatos, hogy ez a lehetőség úgy adódott, hogy Lewis kiesett. Bárcsak másképp történhetett volna, ugyanakkor viszont sok adatot kaptunk, amikre vetni tudunk egy pillantást. És bizonyos szempontból megerősítést nyert az, amilyennek megítéltük őt.”

„Ez a lehetőség pedig előny volt számára és a Williams számára is. Úgy ment vissza csapatához, hogy rengeteget tanult, több tudást szerzett. Ezért gondolom úgy, hogy számára és a Williams számára is előnyös volt ez a lehetőség.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!