A Mercedes segítheti a felzárkózásban a Hondát - F1VILÁG.HU

A Mercedes segítheti a felzárkózásban a Hondát

HIRDETÉS
2017 Bahrain Grand Prix, Sunday - Steve Etherington

Sajtóértesülések szerint komoly segítséget nyújthat a visszatérése óta küszködő Hondának a motorok tekintetében az elmúlt években élen járó Mercedes.

Nemrégiben láttak napvilágot olyan hírek, melyek szerint a Stratégiai Munkacsoport arról folytat egyeztetéseket, hogy miképp lehetne segíteni a Hondát a felzárkózásban.

A japán gyártó 2015-ben tért vissza a Forma-1-be a McLaren partnereként, az elmúlt két évben azonban kiábrándító teljesítményt nyújtott, és helyzete a 2017-es szezonra sem sokat változott.

A Honda várhatóan jövőre a McLaren mellett a Saubert is ellátja majd motorokkal, a hírek szerint pedig a japánok a Mercedesszel folytatnak tárgyalásokat, a német gyártó ugyanis állítólag kész tanácsadással segíteni riválisát, hogy az előrelépéseket tegyen V6-os erőforrásával.

Bár megállapodás még nem született a felek között, úgy tudni, főleg az erőforrás elektronikáját, valamint hibrid rendszerét érintheti az együttműködés.

„Valójában mindent megteszünk, amit csak tudunk” – mondta Haszegava Juszuke, a Honda F1-es főnöke a Motorsport.com című lapnak.

„Minden külső forrást kihasználunk. Március eleje óta gyakorlatilag teljesen megváltoztattuk a szervezetünket. Azt gondolom, jobban működik, ám már túl késő volt ahhoz, hogy a fejlesztéseinken módosítsunk.”

„Természetesen nem könnyű a helyzetünk, hiszen a motor megváltoztatása időigényes, ami persze probléma.”

Az elmúlt hetekben elterjedt, hogy a Honda az Ilmor nevű motorgyártótól is megpróbál segítséget kérni, ezzel kapcsolatban Haszegava elmondta: „Nem fedjük fel a tanácsadóinkat, vagy beszállítóinkat, de sok külső forrást felhasználunk.”

Hirdetés

A szakember a Mercedesszel kapcsolatos híreket sem kommentálta, azt azonban elismerte, hogy olyan szakemberekkel is együtt dolgoznak, akik korábban valamennyi jelenlegi F1-es gyártónál tevékenykedtek már.

„Természetesen sok szakemberünk van a Mercedestől, a Ferraritól és a Renault-tól is – szóval ebből a szempontból kémkedünk az ő ötleteik után” – mondta viccelődve Haszegava.

Az együttműködéssel kapcsolatos híreket a Mercedes sem kommentálta, ám a hírek szerint a Red Bull abszolút ellene van az ötletnek – más kérdés, hogy a Mercedesnek és a Hondának viszont nincs szüksége a riválisok jóváhagyására.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!