Mercedes: Semmilyen előnyünk nincs a Red Bull-lal szemben - F1VILÁG.HU

Mercedes: Semmilyen előnyünk nincs a Red Bull-lal szemben

HIRDETÉS
Hiába nyert Bahreinben Lewis Hamilton, a Mercedesnek jelenleg nincs erőfölénye a Red Bull Racinggel szemben, ezért nagyon kiélezett bajnokságra van kilátás – mondja a német istálló mérnökigazgatója, Andrew Shovlin.
2021 Bahrain Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton wins the Bahrain Grand Prix, followed by: Max Verstappen

A Red Bull Max Verstappen révén egész hétvégén a leggyorsabb volt, a versenyen azonban végül nem bírt a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal, aki megnyerte a Bahreini Nagydíjat a holland előtt.

Bár a Mercedes győzelemmel kezdte a szezont, Andrew Shovlin mérnökigazgató szerint nem kétséges, hogy semmiféle előnyük nincs a Red Bull-lal szemben, ezért nagyon kemény versenyek várnak rájuk.

„Nem igazán van erőelőnyünk velük szemben” – mondta a szakember. „Sok olyan évünk volt, amikor képesek voltunk a végsebességünkre támaszkodni, vagy a magas kanyarsebességünkre, esetleg az egybefüggő kanyarokban nyújtott teljesítményünkre. De ha a mostani versenyt nézzük, sehol nem tudtunk időt hozni rajtuk.”

„Volt néhány kanyar, ahol tényleg lenyomtak minket az időmérőn: a tempós részeken, és a 9/10-es kanyarokban is nagyon erősek voltak. És tényleg ez a lényegi dolog. Az időmérőn megdöbbentett bennünket a tempójuk a kedvenc kanyarjainkban, és gyorsabbak a többiben is. Szóval gyorsabb autóra lesz szükségünk, ilyen egyszerű.”

Bár a Mercedes a hibrid erőforrások 2014-es bevezetése óta dominált a Forma-1-ben, és sorozatban 7 világbajnoki címet szerzett, nem most fordul először, hogy a német istálló döcögősebben kezdi az idényt: 2018-ban csak a negyedik, bakui versenyen tudtak például nyerni, akkor a Red Bull mellett a Ferrari is komoly ellenfélnek bizonyult.

Shovlin azt mondja, nagyon szoros küzdelmet vár a 2021-es idénytől.

„Volt néhány kemény évünk a korábbi idények során is, nem idegen ez tőlünk, és ezzel együtt kell élnünk. Jelenleg úgy tűnik, két csapat fej-fej mellett van. Azt hiszem, kemény év lesz az idei.”

„Nem kétséges, hogy a Red Bull nagyon jól operál. Élesek, koncentráltak, és nem hibáznak. Max egyértelműen nagyon érett, nagyon okos versenyző már, nehéz ellene – és remekül fejlesztenek.”

„Minden egyes szezon során megmutatták, hogy megvan a kapacitásuk arra, hogy növeljék az autójuk teljesítményét. Szóval a mostani kezdéstől függetlenül nem lesz ez egy könnyű bajnokság. Szoros lesz, de nem fogunk lemondani róla. És ők is ugyanezt fogják mondani.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!