Friss hírek

Mercedes: Sok lesz az ismeretlen tényező Imolában

Izgalmas kihívás vár hétvégén a Mercedes Forma-1-es csapatára, a német istálló ugyanis jelenlegi formájában soha nem versenyzett még Imolában – a mezőny a koronavírus-járvány miatt térhet vissza a legendás versenyhelyszínre, ahol ráadásul a megszokottól eltérő menetrend fogadja a csapatokat.

A versenyhétvége ugyanis csak kétnapos lesz: pénteken nem tartanak szabadedzéseket, az időmérő előtt pedig mindössze egy másfélórás gyakorlás áll a versenyzők rendelkezésére.

Persze hiba volna azt gondolni, a Mercedes az esélytelenek nyugalmával érkezik meg Olaszországba, a német istálló ugyanis bombaformában van a Portugál Nagydíj után, ahol Lewis Hamilton vezetésével kettős győzelmet szereztek.

A Mercedes ráadásul már ezen a hétvégén bebiztosíthatja konstruktőri világbajnoki címét.

Toto Wolff, a német gyártó motorsport-igazgatója az imolai hétvége előtt még visszatekintett a portugáliai eseményekre, ahol Lewis Hamilton 92. diadalával megdöntötte Michael Schumacher győzelmi rekordját.

„Figyelemreméltó volt látni, ahogy Lewis megszerzi 92. F1-es győzelmét. Ahogy Michael is mindig mondta: a rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket” – mondta Wolff.

„Szemtanúi lehettünk korunk egyik legnagyszerűbb sportolója lenyűgöző utazásának, és kíváncsian várom, mit tartogat még a jövő Lewis számára.”

A szakember azt mondta, magabiztosan érkeznek meg Imolába, ugyanakkor rengeteg ismeretlen tényező vár rájuk – a kihívásokra pedig jól fel kell készülniük.

„Remek tempót mutattunk Portimaóban, amint sikerült megfelelő működési tartományba hozni a gumikat, és a maximálisan begyűjthető ponttal távoztunk Portugáliából, így mindkét tabellán növelni tudtuk előnyünket ahhoz, hogy elérjük végső célunkat.”

„Most pedig már Imolára fókuszálunk, ami ismét egy olyan F1-es pálya, ahol már jó ideje nem jártunk. Óriási történelme van ennek az aszfaltcsíknak, a Mercedes gyári csapata viszont korábban soha nem versenyzett itt, szóval bőven lesznek ismeretlen tényezők a hétvégén. Jó lesz harmadszor is visszatérni Olaszországba.”

„Ráadásul szokatlan lesz a menetrend is, hiszen nem fogunk körözni pénteken, és szombat délelőtt mindössze egy szabadedzés lesz. Egy váratlan főpróba a rendelkezésünkre állt a Nürburgringen, ahol az eső miatt törölték a pénteki programot. Mozgalmas szabadedzésre számítunk, ahol a csapatok megpróbálják majd a legjobban kihasználni a pályán töltendő időt, hogy a lehető legjobban felkészüljenek az időmérőre és a versenyre. Nagyon fontos lesz, hogy a lehető leggyorsabban tanuljunk, hogy minél versenyképesebbek legyünk a kvalifikáción és a futamon.”

„Izgalmas versenyeket láttunk idén az új pályákon, és a rövidebb hétvége-formátum még jobban megfűszerezi majd a dolgokat, úgyhogy érdekes versenyhétvége vár a rajongókra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!