Friss hírek

Mercedes: Sokat tanultunk a franciaországi hétvégéből

Sokat tanult a franciaországi versenyhétvégéből a Mercedes Forma-1-es csapata, Toto Wolff pedig abban bízik, a soron következő két osztrák versenyen képesek lesznek visszavágni az elmúlt időszak nehézségei után.

A Mercedes a monacói és a bakui küszködést követően a győzelemért harcolhatott a Francia Nagydíjon, ahol az elmúlt években verhetetlennek bizonyult – a Red Bull azonban egy remek taktikával legyűrte őket, így Max Verstappen tovább növelte előnyét az egyéni összetettben, miközben az energiaital-gyárosok a konstruktőri versenyben is jobban el tudtak lépni.

Ráadásul két hazai verseny következik a Red Bull számára, így a Mercedesnél tudják, nehéz dolguk lesz.

Toto Wolff csapatfőnök ugyanakkor bizakodóan nyilatkozott, elmondása szerint ugyanis rengeteg pozitívuma van a franciaországi hétvégének.

„Izgalmas küzdelmet láttunk Franciaországban, újabb intenzív csatát a négy topautó között, és ez a kihívás a csapat minden tagja számára izgalmas” – mondta a szakember.

„A győzelem elvesztése miatti csalódottság után azért bőven voltak pozitívumai a francia hétvégének. Sok pontot gyűjtöttünk a 2. és 4. hellyel, és az autó tempója biztató előrelépést mutatott Monaco és Baku után, köszönhetően csapatunk kemény munkájának.”

„És miközben tudjuk, hogy sok van még hátra, és rengeteg lehetőségünk lesz még, egy ilyen idény során minden egyes pont számít. És az elmúlt pár versenyen pontokat veszítettünk.”

Wolff kifejtette, tudják, mely területeken kell fejlődniük.

„Átbeszéltük a Francia Nagydíjat és megértettük azokat a területeket, melyeken fejlődhetünk. Szóval most arra fókuszálunk, hogy valójában javítsunk rajtuk a következő két, ausztriai versenyhétvégére, ahol remélhetőleg ismét a mi javunkra fordíthatjuk a pozitív lendületet. Szerencsére nem kell sokat várni a következő versenyig, és a csapat minden egyes tagján látom az elkötelezettséget.”

„Az ausztriai nehéz pálya volt számunkra az elmúlt néhány idényben, de tavaly jól mentünk ott. Persze tudjuk, hogy idén nagyon más a helyzet. Egy nagyon gyors körről, egy rövid pályáról beszélünk, ahol kevesebb a lehetőség időt nyerni. Aprók lesznek a különbségek, szóval a maximumon támadunk majd!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!